20140419AW066989_02-(1)Karabük Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü tarafından, ‘Geleceğin Mesleği Tıp Mühendisliği’ paneli gerçekleştirildi.

KBÜ ‘de gerçekleşen panele Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu Daire Başkanı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ve Eryiğit Tıbbi Cihazlar Üretim A.Ş. Ar-Ge Müdürü Feridun İlhan Şartlıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Orhan Şen, “Türkiye’de ilk defa Tıp Mühendisliği Bölümü Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın vizyonu sayesinde kurulmuştur. Karabük Üniversitesi için ilklerin üniversitesi deniyor. Neden ilklerin üniversitesi? Karabük Üniversitesi sıradanlığı tekrarlayan değil, ilkleri araştırıp vizyon sahibi ekiple beraber üniversitenin bünyesinde kurup, ülkenin ve insanlığın hizmetine sunuyor. Bu başarıların hiç biri tesadüf değildir. Hiçbir zaman isimler ve logolarla uğraşmayın. İçinin doluluğuyla, içinin vizyon sahibi olup olmadığıyla uğraşmaya bakın. Hiçbir şey hayatta kolay elde edilmiyor. Zorluklarla elde ediliyor. O zorluklara doğru emin adımlarla ilerlerken doğru yerde miyim değil miyim onu sormak gerekiyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu Daire Başkanı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ise, “Tıp Mühendisleri tıbbi cihazların üretiminden ve bakımından sorumlu olacak kişilerdir. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu olarak üzerinde çalıştığımız yönetmelikler var. Bu yönetmelik içerisinde Tıp Mühendisliği mezunları, mezun olduğunuz zaman iş, kariyer planlamasına koyduğumuz tıbbi cihazların test, kontrol, kalibrasyonları hakkında yönetmeliğimiz gelecek ay çıkacak. Biz burada mesul bir müdür tayin ediyoruz. Bu mesul müdür, Elektrik Mühendisi, Biyomedikal Mühendisi ve Tıp Mühendisidir. Yine Tıbbi Cihaz Satış Yerleri hakkında yönetmeliğimiz çıkıyor. Şuana kadar ilacın eczanede, eczacı tarafından satıldığını ve başka bir yerde satılamayacağını kabul ediyoruz. Ama tıbbi cihazların her yerde satılabileceğini herhangi bir özelleşmiş bir alan olmadığını ve bizde kurum olarak tıbbi cihazın eczanesini ve eczacısını tayin ettik. Bu eczacı arasında Tıp Mühendisliği de yerini aldı.” dedi.

‘Üniversite Sanayi İşbirliği ve Tıp Mühendisliği’nin Sanayideki Yeri’ konulu sunumlarını yapan Eryiğit Tıbbi Cihazlar Üretim A.Ş. Ar-Ge Müdürü Feridun İlhan Şartlıoğlu da Tıp Mühendisliği, Sağlık Sektöründe Üniversite- Sanayi İşbirliği ve İşbirliğinin Amaçları, Sağlık Sektöründeki Gelişmeler, Yeni Hastane Düzenleri, Tıp Mühendisliği Öğrencilerinin İş Sahaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Editör: Haber Merkezi