Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından “Dilden Dile’17” adlı yıl sonu etkinliği düzenlendi.


 

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Dilden Dile’17” yıl sonu etkinliğinde TÖMER hazırlık sınıflarında Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler Türkçe şiirler okudu ve kendi kültürlerini de anlatan gösteriler sundu.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan, TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı, TÖMER eğitim merkezlerinin üniversitelerin ve şehirlerin dünyaya açılan kapılar olduğuna vurgu yaptı.

Karabük Üniversitesi’nin uluslararası bir üniversite olmasının ilk basamağının TÖMER olduğunu dile getiren Kundakçı, “Bizim ilk ve en önemli işimiz üniversitemizi tercih eden uluslararası öğrencilere Türkçeyi öğretmek ve Türk kültürünü tanıtmaktır.

Dünyanın dört bir yanından gelen bu öğrencilere vereceğimiz çok güzel değerlerimiz ve çok güzel bir kültürümüz vardır. Üniversitemizde 2 bin 500 civarında uluslararası öğrencimiz var. TÖMER olarak bu yıl 450 öğrenciye Türkçe öğrettik. Karabük Üniversitesi TÖMER fiili olarak 2 yıldır eğitim vermektedir. Bu süre zarfında yaptığımız çalışmalarla TÖMER’ler içerisinde Türkiye’nin en başarılı Tömerlerinden bir tanesi olduk.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü ile ortak projelerimiz var. Bunlarla yaptığımız çalışmalarda geçen yıl en iyi Tömer seçildi. Karabük Üniversitesinde Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat önderliğinde son iki yıldır uluslararası öğrencilerle ilgili yapılan çalışmalar takdire şayandır.

Karabük Üniversitesi Tömer’in en büyük başarısı rektörümüzün direktifleri doğrultusunda işini en iyi şekilde aşkla şevkle yapan hocalarımızın gece gündüz demeden burada görev yapıyor olmasıdır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından etkinlik Abdurrahman Abu Zaıd’ın konuşması ve Almahan Chariteva, Muhammed Burgleh, İbrahim Al Absi, Beşer Bek Faloni, Nesim Wardeh tarafından okunan Türkçe şiirler ile devam etti.

Programda TÖMER öğrencilerinden oluşan koro Türkçe şarkılarla dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Ardından TÖMER öğrencileri tarafından “Yabancı Damat” adlı tiyatro gösterisi sunuldu.

Editör: Haber Merkezi