20140522AW097284_01 Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ ın ortaklaşa hazırladığı ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ sergisi Karabük Üniversitesinde açıldı. 


Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 112 öğrenci ile 21 öğretmenin görev alarak hazırlamış olduğu ve toplam 32 projenin yer aldığı ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ KBÜ Mühendislik Fakültesi Fuaye Alanı’nda sergilendi.


Serginin açılışına, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Alparslan Kaplan, Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri ile Üniversite Dekanları ve Akademik Personel katıldı.


Açılışta Üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yakın bir ilişkinin olduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Bu hafta içerisinde Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İhsan Uluer bana Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bir sergisi olduğunu ve bu sergide çok değişik fikirlerin yer aldığını bunu da üniversitemize davet etmek istediğini belirtti. Ben de kendisine bundan çok mutlu olacağımı ifade ettim. Mili Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitelerin iş birliği içerisinde olması demek daha üretken bir eğitim sisteminin oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bugün burada ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ sergisine ev sahipliği yapmaktan da memnuniyet duyuyorum. Emeği geçen değerli öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederek, katkılarınızdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Düzenlenen fuarın açılışını KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar yaptı.

Editör: Haber Merkezi