Karabük Üniveristesi (KBÜ) Bilimtey Bilim Kulübü ve IEEE Kulübü´nün girişimleriyle, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonunda bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4. Uluslararası Bilim Günleri başladı


 

20130510AW000492_04KBÜProf. Dr. Bektaş Açıkgöz konferans salonu’nda gerçekleştirilen açılışa, Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, üniversite dekanları, müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

4. Uluslararası Bilim Günleri’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren 20130510AW000492_02Bilim Günleri Kurul Başkanı Hasan Fehmi Kesim, “Amacımız dünden bugüne kadar yapmış olduğumuz Bilim Günleri süresince ve bugün itibariyle başlayacak olan IV. Uluslararası Bilim Günleri içerisinde hedeflediğimiz bilgi paylaşımını her seferinde bir adım öteye taşımaktır. İnanıyoruz ki; bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz Bilim Günleri bu kutsal görevi insanoğlunun yararına aktarıyor ve aktarmaya da devam edeceğiz” dedi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, “Herkes üniversite okuyarak mimar, mühendis, öğretmen olabilir fakat bu herkesin ileride başarılı olacağı anlamına gelmez. Ancak biz Karabük Üniversitesi olarak geleceğin liderlerini yetiştirmekteyiz. Bu gün Üniversitemizde 43 öğrenci Kulübü ile 73 öğrenci toplulukları bulunmaktadır. Bu kulüp ve topluluklarına üye olan öğrencilerimiz bu güne kadar birçok ulusal ve uluslararası olmak üzere bilimsel, kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlik gerçekleştirmişlerdir ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Bilim Günleri etkinliklerden birisidir” dedi.