Karabük Üniversitesi (KBÜ) Artı Kariyer Kulübü'nce düzenlenen 2. Uluslararası Ticaret Kongresi başladı.


 

20151204AW595827_02Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'ndaki kongrede konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, kongrenin geleneksel hale geldiğini söyledi.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi öğrenci kulüplerine çok önem verdiklerini ifade eden Polat, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi öğrenci kulüplerine biz çok önem veriyoruz, çünkü yaptıkları organizasyonlarla bizleri gerçekten gururlandırıp duygulandırmaktadır.

Öğrencilerimizin bu heyecanları, beni çok duygulandırıyor ve geleceğe ümitle bakmamı sağlıyor. Üniversitemizde geçen sene bin 500'e yakın etkinlik ve organizasyon gerçekleştirildi. Bunların yüzde 90'ı öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Biz her zaman bu konuda gençlerimizin yanındayız.

Biz ahi toplumundan gelen bir milletiz. 2023 vizyonunda da ilk 10 ekonomi arasında olmayı hedefleyen bir ülkeyiz. Bu hedefler ışığında bu kongrenin tüm katılımcılar adına verimli geçeceğini umuyorum." dedi.

Kongre Komite Heyeti Başkanı Prof. Dr. Seyfullah Kara ise kulübün danışmanı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Bu kulüpte öylesine heyecanlı, öylesine istekli, öylesine aşk dolu gençlikle karşılaştım ki burada yapılacak çok işin olduğunu düşündüm" diyen Kara, şunları kaydetti:"50'nin üzerinde faaliyet gerçekleştirmek, bu müthiş bir durum.

Bu düzenlenen ve düzenlenecek olan etkinlikler de çok ciddi faaliyetler. Bu ülkenin gençlerine imkanlar, fırsatlar sunulduğunda onların altından kalkamayacağı hiçbir şey yoktur. Bunu anladım ve gördüm.

Değerli katılımcılarımızın gençlerimize çok kıymetli tecrübelerini aktarması ile bu gençlik ülke ekonomisine, ülke ticaretine, ülke idaresine yön verecek ve bu ülke için bu gençlik destanlar yazacaktır. Siz değerli katılımcılarımıza tek tek teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum." dedi.

Konuşmalarının ardından Karabük Ticaret İl Müdürü Feridun Karataş, Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, KBÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakim Aziz, TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan sunum yaptı.

Editör: Haber Merkezi