KBÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında Türkiye’de ilk 2’de. Times Higher Education (THE) tarafından 2022 yılı “En İyi Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması” açıklandı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) En İyi Genç Üniversiteler Dünya Sıralamasında 301 – 350 bandında bulunurken devlet üniversiteleri arasında 2. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Times Higher Education (THE) tarafından 2022 yılı “En İyi Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması” açıklandı. Uluslararasılaşma konusunda Türkiye’de öncü konumda olan Karabük Üniversitesi (KBÜ) En İyi Genç Üniversiteler Dünya Sıralamasında 301 – 350 bandında bulunurken Türkiye’de devlet, özel ve vakıf üniversiteleri arasında ilk 7’de yer alırken devlet üniversiteleri arasında 2. sıraya yükselerek başarısını katladı. 

Genç Üniversite Sıralaması 2022 sıralaması metodoloji olarak öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünümü baz alıyor. THE; 50 yaşın altındaki üniversiteleri öğrenme (öğrenim ortamı), araştırma (hacim, gelir ve itibar), alıntılar (araştırma etkisi), uluslararası görünüm (personel, öğrenciler ve araştırma) ve endüstri gelirine (bilgi transferi) göre değerlendiriyor.