İlki büyük ilgi gören “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2021” 27-29 Temmuz tarihlerinde dijital ortamda kapılarını ziyaretçilerine çevrim içi olarak açacak.

90 farklı ülkeden yaklaşık 10 bin uluslararası öğrencisi bulunan Karabük Üniversitesi (UNİKA) fuar için hazırlıklarını tamamladı.

İlk sanal fuar olan Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020, 20-22 Temmuz 2020 tarihleri arasında online olarak ziyaretçilerine açılmış ve büyük ilgi görmüş, Türk yükseköğretiminin dünyanın her yerinden, özellikle de Türkiye’nin diplomatik misyonların mevcut olduğu 142 ülkeden ilgi görmesini sağlamıştı. Fuar en çok Pakistan, Hindistan, Suudi Arabistan, Endonezya, Irak, Azerbaycan, Mısır, Bangladeş, Somali ve ABD ülkelerinden ilgi gördü. 190 yüksek öğretim kurumunun yer aldığı fuarı, üç günde 59.227 kez 38.544 tekil ziyaretçi takip ederek bilgi sahibi oldu. 

Türkiye’de eğitim görmek isteyen uluslararası öğrencilerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çevrim içi olarak üniversite yetkililerinden “giriş koşulları, kontenjanlar, programlar, burslar, konaklama” gibi birçok konuda bilgi alabilecekleri “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2021” de Karabük Üniversitesi (UNİKA) yerini aldı.

YÖK’ün son yıllarda kalitenin artırılmasına yönelik aldığı kararlar ve yaşama geçirdiği bazı uygulamalar ve bu bağlamda üniversitelerimizin ortaya koyduğu performans, Türkiye’yi yükseköğretimde cazibe merkezi haline getirmiştir. Dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi ve Asya Üniversiteleri Sıralamasında 251-300 arasında yer alan UNİKA, sanal fuar kapsamında sesli görüntülü olarak aday öğrencilerle anında iletişim, tanıtım videoları, resim galerisi vb. materyaller ile https://virtualfair-yok.gov.tr/ adresinde tanıtılacak. 
 

Editör: Haber Merkezi