REKTÖR PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL “2015 YILINDA KAZMAYI VURACAĞIZ”


 

20140811AW165845_02Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal hava alanı yapımında son gelinen nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rektör Uysal, 2015 yılında hava alanının yapımı için kazmanın vurulacağını belirterek “Biz Karabük Üniversitesi olarak Sivil Havacılık Yüksek Okulumuzu açtık ve daha sonra Karabük’te bir havaalanı yapılması projesini başlattık. Ulaştırma Bakanlığı ile yapmış olduğumuz bir protokolümüz var. Bu protokolde bize verilen görevler var. Bunlardan bir tanesi hava alanın yapılacağı yerin arazi sorununu çözülmesi, ikincisi zemin etütlerinin yapılması üçüncüsü bunların belediye imar programında işletilmesi idi. Biz bugün itibari ile zemin etütlerini yaptırdık. Belediye imar programlarında bunları işlettik. Arazimin durumu biraz farklı. Ormana, hazineye ve özel mülkiyete ait yerler var. Büyük bir kısmı da KARDEMİR A.Ş'ye ait. Biz bunlarla gerekli yazışmaları yaptık. Hazine ve ormandan devrini gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan da kamulaştırma çalışmalarını sürdürürken , KARDEMİR A.Ş yönetimi 133 dönümlük yer için genel müdürü yetki verdi ve burayı da KARDEMİR bize devretti. Biz bütün dosyalarımızı hazırladık 2015 yılı bütçesine bunun ödeneğini koyduracağız. İnşallah 2015 yılı geldiğinde kazmayı vuracağız ve kısa sürede bu hava alanının bitirmiş olacağız. Karabük şehri çok hızla gelişiyor, 40 binleri aşana öğrencisi var. Bu çağda iletişim ve ulaşım imkanlarını tam manalı kullanamıyorsanız sizin gelişme imkanınız yok. Hava alanı tamamen Karabük şehri için büyük bir eksiklikti. İnşallah el birliği ile 2015 yılında bu kızmayı vuracağız ve çok kısa bir süre içersinde Karabük semalarında uçaklarımız uçmaya başlayacaktır” dedi.

 
YENİCE VE EFLANİ'YE ÖĞRENCİ ALDIK

Yeni eğitim öğretim yılı için Yenice ve Eflani ilçelerine öğrenci aldıklarını fakat öğrencilerin bir süre Karabük Üniversitesinde eğitim gördükten sonra ilçelere gideceğini belirten Rektör Uysal, “2014-2015 eğitim öğretim yılında hem Yenice ilçemize hem de Eflani ilçemize öğrencilerimizi aldık. 50 şer tane öğrenci alıyoruz Ancak hem Yenice hem de Eflani de yüksek okulumuza ait binalarımızın inşaatları ve tadilatları devam ediyor. Birkaç ay sonra Karabük Üniversitesinde eğitimlerini devam ettirecekler. İnşaatlar biter bitmez de öğrencilerimiz Yenice ve Eflani’ye gidecek. Biz zamandan kazanmak istiyoruz. Eğer bunu zamana yayacak olsa idik gelecek yıllarda öğrencileri almak mümkün olmayacaktı. Ben Safranbolu’da gösterilen bu örneğin Yenice ve Eflani’de gösterileceğine inanıyorum Öğrencilerimize sahip çıkacak olurlarsa binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Yenice ve Eflani birer üniversite şehri, birer kültür şehrine dönüşecektir. Karabük merkezde yaşamış olduğumuz bu mutluluğu ben bu ilçelerimizde de yaşamak istiyorum” dedi.

EL BİRLİĞİ İLE OVACIK’DA AÇACAĞIZ

İlçeler olarak sadece Ovacık’ta meslek yüksek okulunun olmadığını buraya da el birliği ile meslek yüksek okulu açacaklarını söyleyen Rektör Uysal “Yenice ve Eflani’de yüksek okul açtık. Tek Ovacık ilçesi kaldı. İnşallah Ovacık halkı da bize destek verecek olursa Karabük’ün merkezinde ve ilçelerinde yüksek öğretimin Karabük Üniversitesinin bir birimi olacaktır sözünü verdik. İnşallah el birliği ile Ovacık ilçemize de bir meslek yüksek okulu veyahutta bir bölümü oraya kazandırmak arzu içersindeyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi