Karabük Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Ankara'daki bombalı terör saldırısını protesto etti.


20160314AW688165_01Üniversitenin Demir Çelik Kampüsü'nde toplanan AK Parti Üniversite Teşkilatı üyesi bir grup öğrenci, basın açıklaması yaparak terörü lanetledi. Toplanan grup adına konuşan Teşkilat Başkanı Seyfullah Başyiğit, ülkenin vatansever gençleri olduklarını söyledi.

Başyiğit, Ankara Kızılay'da gerçekleştirilen ve onlarca insanın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, “İnsanlığa yönelik bu saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı, tedavileri devam eden yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Sabrımızla oynamanız nafiledir, bilinmelidir ki sabrımız kadar metanetimiz de güçlüdür. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı artırmak için de her türlü mücadeleyi vereceğiz, tüm arzularınızı kursaklarınızda bırakacağız. İç ve dış mihraklarca ülkemizin huzuru ve refahı, birliği, beraberliği kardeşliği hedef alınıyor.

Bu durumun farkındayız. Güçlü Türkiye hedefi her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık terör eylemlerini provokasyon faaliyet ve sosyokültürel alana yönelik çatışma ve kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir.

Sözü edilen terör yapılanmaları ve faaliyetleri her birinin faili ya da sorumluları farklı olsa da hedefi ortaktır. Hedef bölgesinde huzuru demokratik kültürü kardeşlik ve birlik iklimi ile öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmek güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir.

Sonuna kadar devletimizin bekası için bedel ödeyip, cansiparane bir şekilde terörle mücadele eden Emniyetimizin, Silahlı Kuvvetlerimizin, Hükümetimizin, Devletimizin yanındayız. Terörün ve teröre dolaylı, dolaysız destek veren yardakçıların ise karşısındayız.

Bu tür saldırı ve provokasyonlara tepkimizi ortaya koymak amacıyla tüm üniversiteli kardeşlerimizi duyarlı olamaya ve bizi bir ve beraber yapan al bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya davet ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından öğrenciler tekbir getirdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi