Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencilerinin oluşturduğu RİGEL adlı takım İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen, 26 üniversiteden 35 takımın başvurduğu Design Together 2017 Uluslararası Öğrenci Tasarım Yarışması’nda birincilik elde etti.


 
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mühendisliğe Hazırlık Kulübü tarafından inşaat, makina ve mimarlık öğrencilerini, BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) sistemini kullanarak birlikte tasarlamaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada Karabük Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu RİGEL takımı 88.14 puanla birinciliği kazanırken, ODTU 83.77 puanla ikinci ve İTÜ 72.24 puanla üçüncü oldu.

Design Together 2017 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması’nda Karabük Üniversitesi’ni Mimarlık Bölümü öğrencisi Saime Reyhan Kayacı ve Aynur Teke, Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Burak Akkaya, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Şeyda Yılmaz, Ulaş Koç ve Büşra Karahüseyin temsil etti.

Müze ve bilim merkezi tasarladılar
Yarışmada birinci olan RİGEL takımı on üç adet altıgen planı bir araya getirerek müze ve bilim merkezi tasarladı. Oluşturulan müze ve bilim merkezi projesinde çok sayıda sergi ve fuaye alanları, konferans salonu, laboratuvar, atölye, kafe, otopark ve yeşil alan yer aldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Design Together 2017 Uluslararası Öğrenci Tasarım Yarışması’nda birincilik elde eden öğrencilerini Safranbolu’daki Mimarlık Fakültesi’nde bulunan makamında kabul etti.

Safranbolu Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya eşliğinde ziyareti gerçekleştiren öğrenciler başarılarını Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile paylaştı.

Yarışma hakkında öğrencilerden bilgi alan Rektör Prof. Dr. Polat, bu başarının diğer öğrenciler için teşvik ve rol model oluşturması açısından önemli olduğunu söyleyerek öğrencileri tebrik etti.

Ziyarette, Rektör Prof. Dr. Refik Polat öğrencilere hediye de takdim etti.

Editör: Haber Merkezi