Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Pakistan Şah Abdül Latif Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khalil Ahmed Ibupoto ve beraberindeki heyeti heyeti makamında kabul etti. Gerçekleşen görüşmelerin ardından heyetler, iki üniversite arasında yapılan akademik iş birliği protokolünü imzaladı.

Pakistan da bulunan Şah Abdül Latif Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khalil Ahmed Ibupoto beraberinde üniversitenin Araştırma, İnovasyon ve Sanayileşme Ofisi Müdürü Prof. Dr. Samina Rajper ve Aijaz Ahmed Kalhoro akademik iş birliği için Karabük Üniversitesine geldi.

Pakistan’dan gelen heyet ilk olarak Rektörlük Toplantı odasında ağırlandı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat burada yapılan toplantı da konuklara KBÜ hakkında bilgiler aktardı. Toplantı iki üniversitenin tanıtım videoları izlenmesi ve yapılabilecek anlaşmanın detaylarının konuşulması şeklinde devam etti. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Karabük Üniversitesinin Türkiye’de ve uluslararası çapta almış olduğu başarıları Pakistan’dan gelen heyete aktardı.

Görüşmenin ardından Rektörlük makama geçen heyetler, akademik alanda iş birliği konularını kapsayan protokolü imzaladı. Rektör Prof. Dr. Refik Polat “Karabük Üniversitesi bugün 93 farklı ülkeden 11 bin uluslararası öğrenciyle akademik faaliyetlere devam etmektedir. İki üniversite arasından yapılan protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantı ve onun devamında gerçekleştirilen protokol imza törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan ve birimin akademik personeli Öğr. Gör. Adnan Ucur katıldı.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat günün anısına konuklara hediyelerini takdim etti. Şah Abdül Latif Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khalil Ahmed Ibupoto, KBÜ Rektörü Polat’a Pakistan’ın yerel kıyafetlerinden şapka ve şal hediye etti. 
 

Editör: Haber Merkezi