20151226AW615386_02Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında Erasmus+ protokolü imzalandı.


 

Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazanfer Erbay ile Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cevdet Göloğlu katıldı.

İmza töreni öncesi açıklama yapan Rektör Polat, Erasmus+ Key Action 2 (KA2) İyi ve Yenilikçi Uygulamalar İçin İşbirliği kapsamında "Forming the Competency Based Education Modules for Chemical Accident Prevention, Preparedness and Response" adlı çalışmada proje ortağı olduklarını belirtti.

Polat, “Projenin temel faaliyeti olan ‘Stratejik Ortaklıklar’ ile ilgili alan için daha kaliteli eğitim ve kurumsal modernleşmeye öncü olabilecek yenilikçi uygulamaları yapma, konu ile ilgili kurum ve kuruluşların bir araya getirilerek alan bilgi,beceri ve yeteneklerinin transfer edilmesi, uygulanması, test edilmesi, yaygınlaşması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında akademik ve endüstriyel bir içeriği kapsayacak şekilde iş sağlığı ve güvenliği konusunda kimyasal kaza önleme, hazır olma ve karşılık verme konularında yeterlilik tabanlı eğitim modülleri oluşturulacak pilot eğitimler düzenlenecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi