KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinden bir yenilik daha. Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında hastane çalışanlarının desteği ile “Kardeş Payı” Odası kuruldu.


 

20150313AW351929_02Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kendini sürekli yenileyerek sağlık alanında en iyi hizmeti vermeye devam ediyor. Sağlık alanındaki yeniliklerin yanı sıra sosyal sorumluluk anlamında da birçok projeyi hayata geçiren hastane yönetimi, çalışanlarının da desteği ile yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında oluşturulan “Kardeş Payı Odası”, hasta yakınları arasında da büyük memnuniyet yarattı. Hastane çalışanları, evlerinde kullanmadıkları temiz kullanılabilir giysileri, hastaneye acil olarak gelen veya hastanede yatıp da ihtiyacı olan hastalar tarafından kullanılmak üzere toplayarak yeni kurulan Kardeş Payı Odasında Sosyal Hizmet Sorumlusunun gözetiminde kullanımını sağlıyorlar. Hastane yönetiminin de desteğiyle oluşturulan odada giysi ve malzemeler sınıflandırılarak özel dolaplarda muhafaza ediliyor. Pijamadan çocuk bezine, iç çamaşırından biberona kadar yaklaşık 30 kalem eşya hastaların kullanımı için hazır tutuluyor.

20150313AW351929_01Konu hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara “Bu uygulamayı, kampanyayı gerçekleştiren tüm ekibimize ve hastane personelimize teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma yapmışlar. Bizim buradaki amacımız zor durumda kalan ihtiyaç sahibi hastalara gerekli desteği vermek. Bu acil geldiğinde olabilir, trafik kazasında olabilir veya kimsesiz bir hasta geldiğinde olabilir, bazen maddi durumu çok iyi olan bir hastanın bile üzeri kanlı veya yırtık olabilir. İşte bu durumdaki hastaların acil ihtiyacı olan giysi ve gereçleri karşılamak adına çalışanlarımız böyle duyarlı bir kampanya yapmışlar. Herkes gelen bir hastayı kardeşi kabul edip, buraya pijama, terlik, elbise, çanta, çocuk bezi gibi ihtiyaç malzemelerini getirip buraya bağışlamış. Sağolsun başhekimliğimiz de böyle güzel bir oda hazırlamış. Burada malzemenin cinsine göre, yaş grubuna göre düzenli bir şekilde yerleşim yapılmış. Hangi yaş grubunda ne ihtiyaç varsa o gün sosyal çalışmacıya bildiriyorlar ve odadan temin ediyorlar. Akşam da nöbetçi hemşiremiz vasıtasıyla bu ihtiyaçlar giderilebiliyor. Bu şekilde hastanenin mağduriyeti ortadan kaldırılmış oluyor.” dedi.

KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alaadin Polat ise yaptığı açıklamada, “Bu gerçekten bir ihtiyaçtı. Bizim buraya günlük 5-6 Bin hasta geliyor. Tabi her hasta tam giyimli, donanımlı gelmiyor. Bazen acil vakalarda üzerindeki sağlam elbiselerini yırtmak zorunda kaldığımız hastalarımız oluyor. Bazen de durumu gerçekten iyi olmayan çocuklarımız, gençlerimiz geliyor. Biz ihtiyacı olan kişilere burada topladığımız malzemelerden veriyoruz. Burada özellikle çocuk bezi ihtiyacımız oluyor. Bazen hasta yakınları özellikle beklenmeyen doğumlarda hazırlıksız yakalanabiliyorlar. Biz burada hemen çocuk bezi ve kıyafet gibi ihtiyaçları karşılayabiliyoruz. Biz burada sadece organizasyonu gerçekleştiriyoruz, aslında burada Karabüklü Karabüklüye sahip çıkıyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi