Türkiye olarak savunma sanayi yerlileştirme çalışmaları doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ekim tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararı kapsamında ASSAN Group Makine Savunma Sanayi Anonim şirketi tarafından Bolu Gerede’de kurulacak tesislerde bomba, bomba gövdesi ve havan mühimmatı imal edilmesi ile ilgili olarak SAHA İstanbul’un önemli firmalarından ASSAN Group Makine Savunma Sanayi Anonim Şirketi üretim tesisleri, Karabük Üniversitesi akademisyenleri tarafından ziyaret edildi. 

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar başkanlığında, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yavuz Sun, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizamettin Kahraman ve öğretim üyeleri Prof. Dr. Hayrettin Ahlatçı, Doç. Dr. Mehmet Ünal, Doç. Dr. Yunus Türen, Doç. Dr. Fatih Hayat, Doç. Dr. Neşet Akar’ın katıldığı ziyarette Üniversite – Sanayi iş birliği kapsamında yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.  

Türkiye’nin savunma sanayi alanında önemli firmalarından biri olan ve millileştirme Ar-Ge çalışmaları desteklenen; iş makinaları yedek parçalarından, tank şanzıman yenilemelerine, uçak bombalarından çok namlulu roket lançerlerine, metal işleme yeteneklerinden tekstile birçok alanda faaliyet gösteren ASSAN Group A.Ş. ile Karabük Üniversitesi arasında, Bolu Gerede İlçesinde kurulacak tesislerde imal edilmesi planlanan bomba, bomba gövdesi ve havan mühimmatı imalatı hususlarında malzeme geliştirme ve işe alımlarda ortak çalışmalar yapılmasına karar verildi. 

Editör: Haber Merkezi