Karabük Üniversitesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle uzaktan eğitim yapılan bazı uygulamalı bölümlerde yüz yüze eğitime başladı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Senatosu tarafından alınan karar doğrultusunda; Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Orman Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulunda derslerin tamamının çevrimiçi (online) olarak yapılmasına karar verilmiş,  Diş Hekimliği, Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Safranbolu Turizm Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Tıp Fakültesi, Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Eflani Meslek Yüksekokulu, Eskipazar Meslek Yüksekokulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Safranbolu Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Yenice Meslek Yüksekokulunda uygulamalı dersler için 19 Nisan 2021 tarihini geçmemek üzere yüz yüze eğitime geçilmesi ve tüm planlamaların birimlerce yapılmasına karar verilmişti.

Alınan karar doğrultusunda Karabük Üniversitesi´nde ilk yüz yüze uygulamalı eğitim dersi bugün Diş Hekimliği Fakültesi tarafından başlatıldı. Üçüncü sınıf öğrencileri Protetik Diş Tedavisi II, Endodonti II ve Diş Hastalıkları ve Tedavisi II derslerini laboratuvar ortamında yüz yüze yapmaya başladı. Kampüse giriş yapmadan 72 saat Covid-19 testlerini yaptırarak derse gelen öğrenciler, 100 kişi kapasiteli laboratuvarda 50 kişi sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak ilk derslerini tamamladı. 
Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar, öğrencileri tekrar kampüste görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek;

“Karabük Üniversitesi, Yükseköğretimin ‘Dijital Dönüşüm’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını 2019-2020 Bahar Yarıyılı itibariyle yoğunlaştırarak devam etmekteydi. Pandemi öncesinde yapmış olduğumuz çalışmalar online eğitim sürecimizin sıkıntısız bir şekilde geçirmesine katkıda bulundu. Ancak bazı bölümlerimizin zorunlu uygulamalı eğitimlerinin olması sebebiyle öğrencilerimizi yüz yüze eğitim almaları için kampüse çağırdık. Gerekli önlemler alınarak kampüste bugün başlattığımız yüz yüze uygulamalı eğitimler, öğrencilerimizin seyreltilmiş sınıflarda her türlü tedbir ve hijyen koşulları sağlanarak yürütülmekte olup çevrimiçi eğitim de devam etmektedir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi