TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışlarında Karabük Üniversitesini temsil edecek olan öğrenci toplulukları takımları ve proje yürütücüleri Karabük 27. Dönem Milletvekilleri Sayın Niyazi Güneş, Sayın Cumhur Ünal, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ile bir araya gelerek projelerini tanıttılar.

Karabük Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi koordinasyonunda uluslararası öğrencilerin de katılımı ile kurulan UNİKA SATİVUS Uzay ve Havacılık Kulübü “TEKNOFEST 2020” de çeşitli başarılar elde etmişti. TEKNOFEST 2021’e de iddialı bir şekilde hazırlanan “UNIKA Atalay Roket Takımı” çalışmaları incelenmek üzere ziyaret edildi.

TEKNOFEST 2020’ye katılan ve bu yılda uydu alanında yarışmaya başvuran UNIKA Arpat-C 78 Uydu Takımı, Amerika’da düzenlenen CANSAT uydu yarışmasına katılım sağladı. Dünya üzerinde sadece 100 takımın kabul edildiği yarışmada UNIKA Arpat-C 78 Uydu Takımı ilk 2 aşamayı başarıyla geçmiş ve 38 takım arasında çalışmalarına devam ederek ülkemizi ve Karabük Üniversitesini temsil etme hakkı kazandı.

Alanında bir ilk olan bayan drone takımı UNIKA KARKUŞ, TEKNOFEST 2021’de Karabük Üniversitesini temsil edecek.

KBÜ Teknoloji Transfer Ofisi koordinasyonu ile 30’dan fazla takım yarışma başvurularını tamamladı. 200’den fazla KBÜ’lü öğrencinin başvuru yaptığı yarışma için çalışmalar devam ediyor. Yarışmalara katılan öğrencileri desteklemek amacıyla “Teknofest Katılım Destek ve Finansmanı” BAP projesi hayata geçirildi.

“Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında teknoloji çalışmalarını desteklemeyi amaçlayan ve dünyanın en büyük havacılık festivali haline gelen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ile Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi