Karabük’teki Çadlı Öğrenciler, Karabük Üniversitesinde 3. Genel Kurul Toplantısı düzenledi.

Toplantıya Çad Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar, Genel Sekreter Lütfü Köm, Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez ile Çadlı öğrenciler ve davetliler katıldı. Programın öncesinde Çad Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti.

Çadlı Öğrenciler Birliği Başkanı Moukhtar Bichara Adam programın açılış konuşmasında şunları söyledi: “Karabük Üniversitesi bizim için bir yuva ve yöneticileri bizlere aile oldu. Karabük Üniversitesi bizim eğitim almamız ve gelişmemizi tamamlamamızı büyük ölçüde sağlıyor. Biz Çadlı öğrenciler olarak Karabük Üniversitesinde öğrenim görmekten mutluluk duyuyoruz. Buradan aldığımız eğitimle hem Türkiye’ye hem de kendi ülkemize faydalı olabilmek için çalışıyoruz.” 

Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez ise konuşmasında şunları kaydetti: “Eğitim için vatanını, ailesini, tüm kıymetlilerini bırakıp gelen; neden geldiğini bilen kimliğine ve kişiliğine artı değer katacağı akademik ve mesleki anlamda başarılı olacak siz öğrencileri öncelikle tebrik ediyorum. Sizler şu an Karabük Üniversitesi öğrencileri yakın zamanda da inşallah bu üniversiteden başarıyla mezun olacak kişiler olarak aldığınız mesuliyetin farkında olup yarınlara dair ülkemizin kalkınmasını, her alanda ilerlemesini gerçekleştirecek birer kahramansınız.” dedi.

Çad Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet ise konuşmasında “Öncelikle Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a teşekkürlerimi sunuyorum. Karabük’e geldiğimizde her zaman çok iyi bir şekilde ağırlanıyoruz. Rektör Polat her zaman öğrencilerimizin yanında oldu ve desteklerini esirgemedi. Ülke topraklarının bütünlüğünü korurken cephede vurularak hayatını kaybeden Çad Cumhurbaşkanı Merhum Idriss Deby Itno’yu saygıyla anıyorum. Yeni Cumhurbaşkanımıza tebriklerimi sunuyorum. Çadlı öğrencilere her zaman çalışmalarında dikkat etmesini tavsiye ederek başarılar diliyorum.”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat programda yapmış olduğu konuşmada: “Karabük Üniversitesinde on bin uluslararası öğrencimiz var. Ben her yerde herkesin yanında başka ülkelere gittiğimde şunu söylüyorum. Benim ikinci ülkem Çad. Sizlerle gönül bağımız var. Size kardeşlerim diyeceğim ama siz bana kardeşten ötesiniz. İnşallah ilelebet de böyle kalacaksınız diye düşünüyorum.  Üniversitemizde bin’e yakın Çadlı öğrenci var. KBÜ’de en fazla öğrencisi olan ülkelerin başında geliyorsunuz. İnşallah bu sene Çad’dan gelen yeni öğrencilerle sayı daha da artacak.” dedi.

Programda Çadlı öğrencileri yöresel kıyafetleriyle ülkelerine özgü dans ve gösterilerini sundular.
 

Editör: Haber Merkezi