KARABÜK KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNE BAĞLI OLAN KARABÜK İLE ŞİRİNEVLER DEVLET HASTANESİNİN MAAŞ VE DÖNER SERMAYE MUTEMEDİ KAYIP


 

MÜFETTİŞ KONTROLÜ SIRASINDA, DÖRT GÜNDÜR KAYIP OLAN MUTEMET H.K. ARANIYOR


 

kayip-mutemet

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı olan Karabük Devlet Hastanesi ile Şirinevler K.B.Ü Araştırma Hastanesinin maaş ve döner sermaye sorumlu mutemedi H.K’ya dört gündür ulaşılamıyor.

Sağlık Bakanlığının ülke genelinde hastane mutemetleri ve saymanlıklarında müfettiş incelemesi başlatmıştı.

Karabük il genelindeki kamu hastanelerinin saymanlık ve mutemetlik hesaplarında başlatılan müfettiş incelemeleri sırasında mutemet H.K ortalıktan kayboldu ve kendisine ulaşılamıyor.

Edinilen bilgilere göre, sağlık personelinin döner sermayesinde eksik hesaplamalar yapma ve sanal kişilere döner sermaye oluşturma yöntemi ile aylık ciddi miktarları kendi hesabına aktardığı iddia edilen H.K’nın bu yönteminin müfettiş tarafından açığa çıkarıldığı belirtiliyor.

Geçen hafta Çarşamba günü bir akrabasının vefat ettiğini ve şehir dışına çıkmak zorunda olduğunu belirten H.K, bu hafta başı mesaiye başlaması gerekirken, Pazartesi gününden bu yana işe gelmediği ve kendisine de hiçbir şekilde ulaşılamadığı ifade ediliyor.

Ailesinin de ulaşamadığı H.K’nın aranmasına devam edilirken, müfettiş incelemelerinin devam ettiği ve konunu adliyeye intikal ettirileceği de belirtiliyor.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin önümüzdeki günlerde konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniliyor.

Kayıp olduğu ifade edilen H.K'nın özel aracının Samsun, Merzifon'da kaza yapmış bir şekilde bulunduğu, hastaneyi arayarak "ben kaza yaptım gelemiyorum" dediği ve hala kendisine ulaşamadığı öğrenildi.