Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük’te yaptığı başarılı hizmetlerle toplumun her kesiminden beğeni kazanıyor.


 

09102015_yaylacikhalisaha_10Hizmet Bayramı Devam Ediyor programı çerçevesinde son olarak Kayabaşı Mahallesi Yaylacık mevkiinde düzenlenen törenle halı saha temeli atıldı.

Karabük Belediyesi, Kayabaşı Mahallesine özellikle gençleri spora yönlendirmek amacıyla soyunma odaları ve kafeteryanın da yer aldığı bir halı saha yapıyor. Kısa sürede hayata geçirilmesi planlan halı saha ve tesislerin temeli törenle atıldı.

Düzenlenen temel atma törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi partilerimizin, sendikalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle halkı ile gençler katıldı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Karabük için çalıştığını ve kaliteli bir hizmet verdiğini belirten muhtar Orhan Yavuz; “Mahallem ve şahsım adına çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye teşekkür ederim “ dedi.

Halı sahanın başta gençler olmak üzere tüm mahallelinin hizmetinde olacağını belirten Başkan Vergili; “Burada sadece gençler değil tüm mahalle halkı spor yapabilecek. Halı sahanın bir an önce faaliyete geçmesini sağlayacağız ki geleceğimiz olan çocuklarımız kötü alışkanlıklar edinmesin, kötü alışkanlıkların yerine sporla eğitimle kültürle iç içe yaşayarak iyi bir yurttaş aynı zamanda sorgulayan özgür bireyler olsunlar” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Vergili mahallenin çocukları ile birlikte halı sahanın temelini attı.

RAFET VERGİLİ YILDIZLARI GÖKTEN İNDİRİYOR DİYORLARDI
Kayabaşı Mahallesi Yaylacık Halı Saha ve Spor Tesislerinin temel atma töreninde konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkanlığına aday olduğu 2009 ve 2014 seçimleri öncesi iktidar partisi tarafının kendisinin hazırladığı projelerle ilgili olarak; “Rafet Vergili yıldızları gökten indiriyor, Rafet Vergili palavra atıyor, Rafet Vergili bu söylediklerinin hiç birisini yapamaz” şeklinde beyanlarda bulunduklarını hatırlatarak “2014 yılında Belediye Başkanlığına aday olduğum zaman Rafet Vergili 11 ay 7 gün sora kaçacak, söylemiş olduğu bu projeleri yapmayacak dediler. 2009 yılında yapacağımız projeleri bir kitapçık haline getirerek tüm Karabüklülere ve gençlere dağıttık.

Yani bir umut verdik, eğer biz bu projelerimizi hayata geçirmeseydik bu gençlerimiz hiçbir zaman siyasetçiye inanmazdı. Fakat biz bu projelerimizi hayata geçirdik.

Çünkü biz bu projeleri hayata geçirmeseydik, bizden sonra gelecek kuşaklar siyasetçilere inanmazdı. Battı çıktıyı, meydanı yapamaz diyorlardı, yaptık.

Sosyal yaşam merkezlerinin hepsi hayata geçti. 70’in üzerinde park hizmete girdi. İki tane bulvar açtık, kütüphaneyi yaptık. Dolmuş duraklarını yaptık.

2014 yılına geldik, 2014 yılındaki seçimlerde üç tane vaatte bulunduk, birisi spor vadisi projesi, ikincisi Araç Çayının rehabilitasyonu, üçüncüsü ise 100. Yıl Mahallesindeki kapalı Pazar yeri projesi idi.

Biz hangi sözü vermiş isek yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Yapmış olduğumuz işlerin hiç birisi maddi hesapların içerisine sığmaz.” dedi.

1 KASIM HEM ÜLKEMİZİN HEM DE KARABÜK’ÜN KADERİNİ TAYİN EDECEK
Türkiye’nin ve Karabük’ün 13 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde çok şeyler kaybettiğini ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerin Türkiye’nin ve Karabük’ün kaderini tayin edeceğini söyledi.

13 yıldan bu yana Karabük’te 5 bin’den fazla tekstil işçisinin işini kaybettiğini belirten Vergili; “Tek sebebi teşvik kapsamına giremememizdir. Biz teşvike girebilmek için Türkiye’nin ve Ak Parti’nin ikinci sırasında bulunan Karabük’ün büyüğüne güvenmiştik” dedi.

BİRİLERİ SİYASETTE BENİM ÖNÜME ÇIKAR DİYE TÜM BU İŞLERİ ENGELLEMİŞTİR
Karabük’ün teşvik kapsamına alınması noktasında aynı dönemde Rize’nin kriterlerinin Karabük’ten daha iyi olduğu halde Rize’nin teşvik içine alındığını, fakat Karabük alınmadığını belirten Vergili şunları söyledi; “Rize tabi ki alınacak, Başbakan vardı. Karaman da alındı. Nasıl alındı biliyor musunuz? Devlet Planlama Teşkilatında müdür olan Lütfü Elvanın sayesinde alındı. Karaman teşvik kapsamına alındı, Karabük çıkartıldı.

Bizim de iki numaralı siyasetçimiz var. Birileri Karabük’te siyasette benim önüme çıkar diye tüm bu işleri engellemiştir.

Bunların hepsini önümüzdeki günlerde kendisinin bildiğini görüntülü olarak tek tek izlettireceğim. Devlet Demir Yolları ile ilgili yapılan proje bir günde durduruluyor. İller Bankasından 2013 yılında kredi alacağız bu engelleniyor ve biz kredi alamıyoruz. Fakat 2014 yılında kendisinden rica etmiyoruz bu krediyi alıyoruz. Mehmet Ali Şahin Beyin haberi olduğu her olay durduruldu, olmadı her olay gerçekleşti.

Ben şimdiye kadar yapamayacağız hiçbir şeyin sözünü vermedim. Ama umut tacirleri her siyasi dönemde ortaya çıkarlar umut dağıtmaya devam eder.

Karabük ile ilgili verilen hiçbir söz yerine gelmemiştir. Hastaneler konusunda hastaneler yıkılmayacak deniliyor, seçim sonrası ilk işleri hastaneyi yıkmak oluyor. Söz verip de onu yapamazsam beni kimse Karabük caddelerinde göremez.

Eğer bu spor vadisini yapamaz isem, 100. Yıldaki Pazar yerini yapamaz isem, sizin ayağınızı da çamura bastırıyorsam bu Karabük’te bu siyaseti yapmam. Mehmet Ali Şahin Bey belediye başkanlığı seçimleri esnasında biz hastaneyi kapatmayacağız diye ifadelerde bulundu.

Yaptıkları iş şu Yenice’nin çocuğunu Soma’dan maden şehidi olarak karşılamak, Eskipazar’ın çocuğunu bulaşıkçı, süt ve mısır satmaya mahkum etmek, Eflani’nin çocuğunu fırıncı yamağı yapmak, Karabük’ün çocuğuna da birer gurbetçi çantası verip gurbete yollamaktır.

12 yıldır bunların dışında yapmış oldukları hiçbir icraatları yoktur. Giderler mahallelere köprüden bu tarafa hiçbir şey yapılmadı derler.

1 KASIM’DA KARABÜK’ÜN KADERİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
1 Kasım seçimlerinde Karabük’ün kaderinin de değişeceğini belirten Başkan Vergili; “Hangi partili olursanız olun, nasıl 2009 yılında Karabük’ün kaderini değiştirdi isek gelin 1 Kasım tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde de Karabük’ün kaderini değiştirilelim.

Bir milletvekili değişmesi ile Karabük’ün, iki milletvekili değişmesi ile Türkiye’nin kaderi değişecektir. Ak Parti’de kendisine çeki düzen verecektir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yaylacık Halı Saha ve Spor Tesislerinin temeli Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP Milletvekili Adayları Dr. Adem Kar ve Osman Aydın ile CHP Milletvekili Adayı Erdoğan Dinçel tarafından atıldı.

 

Editör: Haber Merkezi