20130327AW001072_01Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından Kastamonu’nun Araç ilçesine yaptırılan ve YÖK tarafından “Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu” isminin verildiği okul binası için Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın beraberinde Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu ve Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç. Dr Korhan Enez Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ziyarette yaptığı açıklamada üniversite senatosunun aldığı karar ile YÖK’e Araç Meslek Yüksekokulunun adının “Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirilmesini teklif ettiklerini ve YÖK’ün de 2 Şubat tarihli toplantısında bu tekliflerini olumlu karşılayarak yüksekokulun adının “Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirdiğini belirtti. Prof Dr Aydın ziyarette ayrıca YÖK tarafından alınan bu kararın bir metnini teşekkür nişanesi olarak Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye sunarak “Üniversitemize ve ilimize gösterdiğiniz kadirşinaslığa teşekkür ederim. Bu desteğinizi hiçbir zaman unutmayacağız. İnanıyorum ki üniversitemiz ve Kastamonu’da bunu unutmayacak ve aynı kadirşinaslığı sizlere gösterecektir” dedi.

Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu ise “Yüksekokulumuzun adının ‘Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu’ olarak değiştirilmesi için uzun süredir çaba sarf ediyorduk, Ancak sayın Rektörümüz göreve başlayasıya kadar bu konuda sonuç alamadık. Kendilerinin gayretleriyle nihayet sonuca ulaştık. İlçem adına hem Sayın Rektörümüze hem de sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi