İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığında yapılan toplantı da 2022 Yılı Bütçesi görüşüleceği ve bütçe görüşmelerinin 20 gün süreceği belirtildi.

İl Özel İdare Meclis salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Sözen, “İl Özel İdaremiz, İlde İcracı Bir Kurum Olduğundan, Yapılacak Her Kuruş Tasarruf İlçelerimize ve Köylerimize Yatırım Olarak Dönecektir” dedi.

Kasım Ayında İl Genel Meclisi’nin ve Özel İdarenin 2022 Yılına Ait Bütçesinin ve Bütçe Planlamalarının Yapılacağını ifade eden Başkan Sözen, konuşmasına şöyle devam etti; 
“Bu ay Plan ve Bütçe Komisyonumuz çalışmalarına devam edecek, diğer taraftan İl Genel Meclisimiz tüm birim müdürlüklerimizin bütçelerini ayrı ayrı bizzat müdürlerimizi Meclise davet ederek görüşeceğiz. Bunun dışında; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Güvenlik Hizmetleri, İl Emniyet Müdürlüğü, Tarım Orman İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün taleplerini de bütçe imkanları dahilinde görüşüp karara bağlamış olacağız. Bütçe gelecekteki bir dönem için gelir ve giderlerin tasarlandığı mali plan olup, ekonomik, siyasi ve hukuki sonuçlar doğuracak bir öneme sahiptir.

2022 yılı bütçesi geçtiğimiz yıllarda yaptığımız gibi en üst düzeyde azami tasarruf bütçesi olacaktır. Çünkü milletimizin vergileri ile merkezi bütçeden İlimize aktarılan her kuruşu yine milletimize sorumluluk biliciyle hizmet olarak geri iade edeceğiz.  İl Özel İdaremiz, İlde icracı bir kurum olduğundan, yapılacak her kuruş tasarruf İlçelerimize ve Köylerimize yatırım olarak dönecektir. İl Özel İdaremizin sınırlı gelir kaynakları düşünüldüğünde, mali disipline önem verilecek, az para ile çok iş yapabilme amacında ve gayretinde olacağız. "

Başkan Sözen; “Asfaltta Hedefe Son 10 Km”

Kasım ayı meclis toplantılarının birinci oturumunda bütçe görüşmeleri ile bilgiler veren Başkan Sözen, Özel İdare’nin asfalt çalışmalarından da bahsederek, sezon başında belirlenen 100 km sıcak asfalt hedefine son 10 km kaldığını söyledi.

Başkan Sözen, sezon başından bu yana 88 bin 570 ton BSK kullanılarak 91 km sıcak asfaltın köy grup yollarına serildiğini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti; 
“Bütçe görüşmelerinin haricinde şu anda dönem çalışma zamanı olduğu için işlerimizde aralıksız ve son hızıyla devam etmektedir. Özellikle asfaltla ilgili sene başında belirlenen hedefe ulaşma hususunda son 10 km içerisine girmiş bulunmaktayız. Bu konuda da kısa bir bilgi verecek olursam; toplam 88 bin 570 ton BSK kullanılarak 91 km sıcak asfalt serimine ulaşmış durumdayız. 

İlçelerimizde yama robotları ile yürütmüş olduğumuz ve mevcut asfaltların muhafazası anlamında yapmış olduğumuz yama çalışmalarımız var. Bu hususta da ilçelerimiz genelinde 769 ton rotmiks yama malzemesi kullanılmıştır. 

Bu çalışmaların yürütülmesinde gece gündüz demeden ve mesai saati gözetmeksizin sahada var gücüyle çalışan mesai arkadaşlarımıza Yol ve Ulaşım Hizmetleri bünyesinde çalışan arkadaşlarımıza, asfalt şefimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize ve bu koordinasyonun sağlanmasında çok büyük emeği olan Sayın Valimize sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum.” 
 

Editör: Haber Merkezi