Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD)’ın düzenli olarak yaptığı ayın konuğu programının bu ayki davetlisi Gana'da inşaat-gıda ve e-ticaret alanlarında iş yapan Selim Akçuğra oldu.


 


20141125AW253760_01


KASİAD tarafından organize edilen "Tecrübe Paylaşım Programı"nın bu ayki konuğu Gana'da inşaat-gıda ve e-ticaret alanlarında iş yapan Selim Akçuğra’ydı.Tarihi Cincihan otelde düzenlenen etkinlikte konuşan Selim Akçuğra, 4 yıl önce Gana'ya 5 kişilik bir ortaklık kurup tekstil yatırımı için gittiklerini söyleyerek, “Ülkede inşaat alanındaki fırsatları gördük. İlk önce inşaat sektöründe yatırım yaptık ve bir rezidans inşaa ettik. Daha sonra lüks lokanta eksikliğinden dolayı 1 milyon 350 bin dolarlık bir yatırım ile Bosphorus isimli bir lokanta açtık. En son olarakta From Owner isimli bir e-ticaret sitesi kurduk. Bu sitemiz 5 ay gibi kısa sürede de anlık 700 tıklama sayısına ulaştı. 1 milyon dolarlık bir sermaye ile gittiğimiz Gana’da 4 yıl içersinde 20 milyon dolarlık bir ciroya ulaştık” dedi.

Akçuğra, Türk işadamlarının Türkiye’deki yoğun rekabetten sıyrılarak Afrika'daki uygun ülkelere gitmesi ve oralarda ticaret yapması gerektiğini belirterek, bu alanda Tuskon'a bağlı derneklerin çok fazla desteklerini gördüğünü kaydetti.

Editör: Haber Merkezi