Karabük Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği (KARÜNDER) Başkanı Ali Özer, fidanlık bölgesine 15 milyon TL üzerinde modern Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binası inşaatı yapılacağını açıkladı.


 

20141206AW263731_01Çebioğlu Gold Recidanse’de bulunan Şehr-i Yar kafede kahvaltılı basın toplantısı yapan KARÜNDER Başkanı Ali Özer, dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek yılan hikayesine dönen fidanlık bölgesine yapılacak yeni bina hakkında bilgiler verdi.

11 yıldır Karabük’te hizmet verdiklerini ve tüm zorluklara rağmen ikili ilişkilerde büyük hizmetler yaptıklarını anlatan Özer, “ Üniversitemiz kurulmadan ve kurulduktan sonra dernek olarak çok güzel işler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Dernek olarak önümüze hedef aldığımız bir proje vardı. 30 -40 yıldır atıl durumda duran bir fidanlığımız vardı. Bunla ilgili çalışma yaparak Karabük’e yakışır bir proje geliştirmeye çalıştık. Buraya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yapmak için bir proje geliştirmeyi düşündük. Rektörümüzden rica ederek buraya düzgün bir proje yaptırdı. Bölge milletvekillerine bu konuyu açtık ve Kalkınma Bakanlığından geçmesi için mücadele verdiler. Sağolsun Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci ile Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan konuyla bizzat ilgilenerek yatırım bu projeyi 2015 yılı yatırım planına aldırdı. Yaklaşık 15 milyon liranın üzerinde bir proje ve 2 yılda bitirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi