Ak Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Enver Malkoç’un özgeçmişi ve kariyeri dikkat çekiyor.


 

Karabük’ün iş, siyaset, cemiyet ve sanat hayatında etkili bir yere sahip olduğunu bildiğimiz Malkoç’un işte özgeçmişi.


 

enver-malkoc-kariyer 

AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Karabük'ün tanınmış siması Enver Malkoç, kariyeri ve özgeçmişi ile dikkatleri çekmeye başladı.

Enver Malkoç 1960 yılında Trabzon’un Sürmene ilçesinin Aksu Köyü’nde doğmuş ve aynı yıl babasının işi nedeniyle Karabük’e yerleşmiştir. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Halime’dir. Rize Çayeli’nden Fatma Uzun Malkoç ile evli olan Malkoç’un Ahmet ve Sümeyra adlarında iki çocuğu bulunmaktadır.

Enver Malkoç’un cemiyet hayatı Milli Gençlik Vakfı (MGV) ile başladı. 1993 yılında Milli Gençlik Vakfı Karabük Teşkilatı’nda görevli iken Refah Partisi’ne üye oldu. Aynı partide önce İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, daha sonra İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Aynı yıllarda üyesi olduğu Teknik Elemanlar Derneği (TEK-DER) Karabük Şubesi’ne başkan seçildi ve derneğin İl Başkanlığı görevini 4 yıl yürüttü. 1994 yılında Karabük’ün ilk özel televizyonu olan ve Karabük MGV’nin yayın organı olan Gençlik Televizyonu’nda (GTV) bir yıl boyunca Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

Refah Partisi’nin kapatılmasından sonra Fazilet Partisi’ne geçen Malkoç, burada da Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevi yaptı. Bu partinin de kapatılması ile Saadet Partisi’ne üye oldu ve önce İl Yönetim Kurulu Üyeliği daha sonra da 2008 yılına kadar 4 yıl boyunca Karabük Merkez İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2009 yılında Saadet Partisi’nden istifa ederek Ak Parti’ye katıldı, aynı yıl yapılan il kongresindeki ikinci listede yer aldı ancak seçilemedi.

2011 Genel Seçimlerinde Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı oldu. Karabük İlim Yayma Cemiyetinde yaklaşık 20 yıl içinde hemen hemen tüm yönetimlerde görev yapan Enver Malkoç, aynı cemiyette 2013 - 2015 yılları arasında İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Malkoç, Karabük İlim Yayma Cemiyeti’nin 25 Ocak 2015’deki kongresinde tekrar Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Karabük T.S.O. ve Zonguldak Makina Mühendisleri Odası üyesi olan Malkoç kısa 1992 – 1994 arası kısa süre Karabük Gazeteciler Cemiyeti üyeliği yaptı. Merkezi İstanbul’da bulunan Karikatürcüler Derneği üyesi olan Malkoç ayrıca Karabük Kültür ve Sanat Derneği’nin de üyesidir.

EĞİTİM ve ÇALIŞMA ÖZGEÇMİŞİ

Makine Mühendisi

Gemi Makineleri İşletme Mühendisi

Sanayi Enerji Yöneticisi

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

EĞİTİM

T.E.D. Karabük Koleji - 1977

Hacettepe Üniversitesi, Zonguldak Mühendislik Fakültesi, Makine Bölümü - 1984

Denizcilik Yüksek Okulu, Makine Bölümü (Staj ve fark ders sınavları ile dışarıdan mezuniyet) - 1986
Karabük Üniversitesi İş Güvenliği Eğitimi - 2012

Karabük Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi – (Halen öğrenimi devam etmektedir.)

ÇALIŞMA

Alarko Holding - Aslim Alarko - Karabük Demir Çelik, Tozsuzlaştırma İnşaatı Şantiye Müh.-1988

Işıklar Holding, Işıklar Pazarlama A.Ş. – Bartın - İzotuğla Bölge Satış Temsilcisi -1990

Malkoçlar Mühendislik Taahhüt Tesisat Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti.- Ortak ve Şirket Müdürü – 1997

Gürsu Teknolojik Sondaj İnşaat Ltd. Şti.- Ortak ve Şirket Müdürü – 2008

Malkoç Mühendislik Müteahhitlik Danışmanlık ve Tic. –  Sahibi – 2015 – (Halen yaptığı iş)  

PROJE, KONTROLLÜK, ŞANTİYE ŞEFLİĞİ, FENNİ MESULLUK ÇALIŞMALARI YAPTIĞI BÜYÜK REFERANSLAR

Sözbir İnşaat – Kulepark – Karabük

Safran Sağlık – Medikar Hastanesi – Karabük

AEB Lojistik – Luket – Safranbolu - Karabük

Saka Konutları – Safranbolu - Karabük

Ramsey – Safranbolu - Karabük

LCW Yavuz Tekstil – Safranbolu - Karabük

Çelikoğlu Demir Çelik Ltd. Şti. - Karabük

Beşbinevler Konut Y. Koop. – Karabük

Onel AVM – Karabük

MESLEKİ ÜYELİKLER

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası üyesi

Zonguldak Makine Mühendisleri Odası üyesi

Malkoç, halen Karabük ve çevresinde 30’ yakın firma ile irtibatlı olarak, inşaat, taahhüt, proje, danışmanlık, iş güvenliği, periyodik kontrollük ve müşavirlik hizmetlerine devam etmektedir.

 

SANATSAL ÖZGEÇMİŞİ

Enver Malkoç’un ilk karikatürü 1979 yılında Karabük Postası adlı günlük gazetede yayımlandı. 1983 yılında Karabük Batıkaradeniz Ekspres Gazetesi’nde haftalık karikatürler çizmeye başladı. Yaklaşık 10 yıl boyunca Kültür ve Sanat Dergisi TAY’ın arka kapağında desen, karikatür ve illüstrasyonları yer aldı. Daha sonra eserleri pek çok yerel, ulusal ve uluslararası gazete, dergi ve yayınlarda, ulusal ve uluslararası sergi ve yarışmalarda yer aldı, pek çok ödül kazandı.

1984 yılından bu yana merkezi İstanbul’da bulunan Karikatürcüler Derneği üyesi olan Malkoç ayrıca Karabük Kültür ve Sanat Derneği’nin de üyesidir.

İlk kişisel sergisini 1992 yılında Karabük’te açan Enver Malkoç, fotoğraf, şiir, illüstrasyon, tarih ve resim ile de uğraşmaya başladı, çeşitli sanatsal ve kültürel yazılar yazdı, şiirleri çeşitli antolojilerde, fotoğrafları sergilerde yer aldı. Enver Malkoç, ABD, İtalya, Fransa, Japonya, Endonezya, Kore, Çin, Tayvan ve Brezilya gibi pek çok ülkede ve yurtiçinde bugüne kadar 28’ i uluslararası toplam 54 ödül kazandı.

Malkoç’un 2013 yılında yetenek sınavında ikinci olarak kazandığı Karabük Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde öğrenimi devam etmektedir. Ayrıca Malkoç’un yaklaşık 10 yıllık bir çalışma ürünü olan Karabük Tarihi ile ilgili yayına hazır bir kitap çalışması bulunmaktadır.

 

Editör: Haber Merkezi