KARGAZ GENEL MÜDÜRÜ KASIM KAHRAMAN “DOĞAL GAZ FATURASI ÖDEMEK ÇOK KOLAY”

kargaz-kasim-fatura


KARGAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman, doğalgaz faturalarının kolay ödenmesi için birçok alternatif olduğunu söyledi.

KARGAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman, doğalgaz kullanan müşterilerin, doğal gaz faturalarını birçok seçenekle ödeme imkanına sahip olduğunu kaydetti.

Banka şubeleri, bankamatikler (ATM), PTT şubeleri, faturamatik (kolayodeme.com.tr) gibi birçok yerden abone numaraları ile doğal gaz faturalarının ödenebilmekte olduğunu belirten Kahraman şunları söyledi;

“Müşterilerimizin faturaları her ayın 1 ila 10’u arasında okunmaktadır. Faturaların okuma tarihleri ile son ödeme tarihleri arasında 7 günlük bir süre bulunmaktadır. Müşterilerimiz doğal gaz faturalarını ödeme noktalarından tercih ettikleri her hangi bir tanesine yapmakta serbesttirler. Son ödeme tarihine kadar faturalarını ödemeyen müşterilerimize doğal gaz kesme ihbarnamesi gönderilmekte ve son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde faturalarını ödemeyen müşterilerimizin doğal gaz arzı durdurulmaktadır. Karabük şehir merkezi ve Safranbolu’da ödeme noktalarında yoğunluk yaşanmaması için faturaların son ödeme tarihleri 10 güne yayılmaktadır. Müşterilerimizin ödeme noktalarında beklememeleri için bankalara otomatik ödeme talimatı vermeleri gerekmektedir. Ayrıca ATM’lerden 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet alınabilmektedir. Teknolojinin çok hızlı geliştiği günümüzde fatura tahsilat noktaları birçok farklı kuruma yönelik tahsilat işlemini gerçekleştirmektedir, bu nedenle Şirketimiz tarafından sadece doğal gaz tahsilatı yapabilecek vezne hizmeti verilmesi düşünülmemektedir. Doğal gaz faturaları, Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’ne uygun olarak düzenlenmektedir. Doğal gaz kullanıcıları arasında aynı binada dahi memur, işçi, emekli, esnaf gibi her kategoride müşterimiz bulunmaktadır, işçiler ücretlerini her ayın başlangıcında alırken, memurlar ayın 15’inde emekliler ise 25’inden sonra almaktadırlar. Doğal gaz faturalarının son ödeme tarihi ayın 10’u olduğu zaman memurlar ayın 15’inden sonra olsun, ayın 15’i olduğu zaman emekliler ayın 27’si olsun, ayın 27’si olduğu zaman ise işçiler ayın 1’inden sonra olsun talebinde bulunmaktadırlar. Dolayısıyla doğal gaz faturalarının son ödeme tarihlerinin müşterilerimizin yaptıkları işlere göre düzenlenebilmesi söz konusu değildir. Şirketimiz; müşterilerimize güvenli ve kesintisiz doğal gaz arzını sağlamak konusunda yoğun gayret göstermekte olup hiçbir müşterimizin gazının kesilmesi arzu edilmemektedir. Ancak; müşterilerimize güvenli ve kesintisiz doğal gaz arzını sağlanabilmesi için, müşterilerimizin de doğal gaz faturalarını zamanında ödemeleri gerekmektedir. Müşterilerimizin yönetmelik ile belirlenmiş olan sürelere riayet etmemeleri durumunda gaz kesme işleminin yapılması bir zorunluluktur.”

Editör: Haber Merkezi