Karabük Kargaz İşletmesi çalışanlarına yangın güvenlik eğitimi verildi.


 
10371704_10154009417297884_6394368462908075296_nTez Oksijen A.Ş. Pazarlama ve Satış sorumlusu Hamdi Kabakçı 6331 sayılı kanunla yasalaşan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili, itfaiye ve oluşturulan ekiplerin denetlemelerini beklemeden, işletme sahiplerine gerekli tedbirlerin alınması noktasında kendilerinin de her zaman hazır olduklarını söyledi.

Konuşmasında yangınla mücadele ekipmanlarının uzun ömürlü olduğunu bir defaya mahsus alınan yangın söndürme cihazlarının uzun yıllarca kullanılabildiğini, boşaltılan cihazların tekrar tekrar dolum işlemi yapılabildiğini hatırlatan Kabakçı, yangın ekipmanlarının kullanımına yönelik uygulamalı eğitim verdi.

Yangın tüpü kullanımı en fazla 4 yılda yenilenmesi gereken tüplerin özellikleri ve nasıl kullanılması gerektiği üzerine konuşan Hamdi Kabakçı, "Araçlarda taşınan tüpler de dahil yangın tüplerininde son kullanma tarihini beklemeden kontrol edilmesi gerekir.

Basınç göstergesine bakılması ve içinde bulunan azot miktarı ile püskürtme olacağından, bazı durumlarda hiç kullanmadan da tüp ağır olsa bile kullanıma uygun olmaması da söz konusudur,mutlaka kontrol edilmeli gerekirse yedeği bulundurulmalıdır." ifadelerini kullandı.