ORMANI YAKAN KARDEŞİ TUTUKLANINCA, ORMANI ABLASI DA ATEŞE VERDİ


 

ORMANI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞANLARA VE HELİKOPTERE TÜFEKLE ATEŞ AÇTI


 

bu-nasil-bir-manyakliktir

HABERİN VİDEOSU


 



Karabük’ün Cumayanı köyünde ormanı yakarken yakalanan 16 yaşındaki Ö.G. dün tutuklanırken, ablası 26 yaşındaki Özlem G de adliye çıkışında gazetecilere saldırarak, "Ormanı ben de yakacağım" diyerek savurduğu tehditler sonucu bugün ormanı yaktı.

Özlem G, çıkan yangını söndürmeye çalışanlara ve helikoptere tüfekle ateş ederek yangına müdahale edilmesini engellemeye çalıştı.

Cumayanı köyünde bir önceki yangından dolayı yeğeni Onur G.’nin tutuklanmasına sinirlenerek ormanı ateşe veren Ö.G., jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Ö.G., dün tutuklanarak Karabük T Tipi Cezaevine konuldu. Ö.G., jandarmaların arasında çıkarıldığı sırada gazetecilere saldıran ablası Özlem G (26), "Ormanı ben yakacağım ben. Çek çek ormanı ben yakacağım" dedi.

Dün adliye çıkışında ormanı yakacağını söyleyen Özlem G, bugün saat 12:30 sıralarında, Cumayanı köyüne 300 metre uzaklıktaki ormanlık alanda yangın çıkardı. Özlem G, ormanlık alanda av tüfeğiyle yangını söndürmek isteyen köylülere ateş açarak yaklaştırmadı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri açılan ateş sonucu yangına müdahale edemedi. Hamzalar Orman deposunda bulunan yangın söndürme helikopteri havalanarak alevlere müdahale etti. Helikopter silah sesleri üzerine tek sorti yaparak bölgeden uzaklaştı. Bu sırada bilgi verilmesi üzerine çelik yelekli jandarma ekipleri bölgeyi abluka altına aldı. Bazı sivil jandarma ekipleri ellerinde dürbün kalaşnikoflarla olması dikkat çekti. Av tüfeğinin fişekleri biten Özlem G, taş atarak köylüleri ve jandarmayı yanına yaklaştırmadı. Köylülerin ve jandarmanın ikna çabalarının sonuç vermesi üzerine Özlem G, kendi araçları ile jandarmaya gitti. Bu arada gözaltına alınmasının ardından bir arazöz yangını söndürdü.

KARDEŞİNİN TUTUKLANMASINA KIZMIŞ
Cumayanı köylülerinden Hüseyin Heyder, daha önce 3-4 kez bu bölgede yangın çıktığını belirterek şunları söyledi; "En son yangında bunun kardeşi yakalanıp suçunu itiraf edince tutuklanmıştı. Kardeşim cezaevine konuldu diye bugün ormanı kendisi yaktı. Yangını söndürmek için bizim köylüler olay yerine gitti ve bu sırada 5-6 sefer ateş etti. Helikopter geldi, ona da bir sefer ateş etti” dedi.

Editör: Haber Merkezi