ozgur-yazi-23.06.2013-1



 

Sevgili Karabüklüler Merhaba…

Size merhaba dediğim ilk yazımda, Genel Başkan Yardımcılığını yaptığım Karabük Dernekler Federasyonu’ndan bahsetmek istiyorum.

Federasyon İstanbul'daki bütün Karabük Derneklerini ve hemşerilerimizi bir araya getirmiş, nezih bir sivil toplum kuruluşudur.

Ovacıklısı, Safranbolulusu, Yenicelisi, Eflanilisi ve Eskipazarlısı bir arada, hepsi bir bütün olmuş (KARDERFED) Karabük Dernekler Federasyonu bununla kalmamış, İstanbul'daki Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonunda yer almış ve bu kuruluş içersinde en aktif çalışan federasyonlardan biri haline gelmiştir.

KARDERFED Eğitime önem veriyor, kültüre önem veriyor, spora önem veriyor, sosyal sorumluluk projelerine önem veriyor ve en önemlisi, birlik beraberlik huzur barış ve dayanışmaya önem veriyor.

Karabük ve İstanbul arasında bir Köprü vazifesi görüyor ve Karabük’ümüzü, İstanbul’da en etkin bir şekilde tanıtıyor. Yaptığım ziyaretlerde KARDERFED ismi geçtiğinde, A dan Z ye herkesin gözünün parladığını ve büyük bir muhabbetle kucakladıklarını görüyorum.

Bu kuruluşun başta basından olmak üzere, hepimizin bildiği gibi yıllardır bölgemize hizmet yapan, değerli büyüğümüz, ağabeyimiz ve güzel insan Sayın Cevdet Akay var.

Başkanımız Cevdet Akay, belki Karabük’te yaşayan bazı dostlarımızın gözünden kaçmış olabilir. Cevdet Akay bey, aynı zamanda bünyesinde 40 ilin bulunduğu Marmara Dernekler Federasyonu Genel Başkanı.

Yine Türkiye'de bir ilk olan Bürokrat ve is adamlarının bir araya geldiği, Tüm Bürokratlar ve İş Adamları Sosyal Yardımlaşma Derneğinin (TÜMBİAD) Genel Başkanı ve Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonunun Genel Başkan Vekilidir.

Çok yakın bir zamanda duyduğumuz bir olay gerçekleşti, ulusal basına da yansıdı ama siz Değerli Karabüklü hemşerilerimizin belki gözünden kaçmış olabilir. Cevdet Akay, Türkiye'de 40 altın adamın ödüllendirildiği, çok önemli kişilerin yer aldığı, yılın sivil toplum kuruluşu lideri ödülüne layık görüldü. Tebrikler Sayın Cevdet Akay diyoruz ve Karabük için seninle el ele, gönül gönül'e beraber yürümekten mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle, size Ankara ve İstanbul’dan yazmaya devam edeceğim.

Saygılarımla
Özgür ULUPINAR