KARDEMİR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ FADIL DEMİREL “DEMİRYOLU SERBESTLEŞMESİNE HAZIRIZ VE KANUNU BEKLİYORUZ. HIZLI TREN RAYI DA DAHİL GÜNLÜK REKOR RAKAMIMIZ BİN 640 TONDUR”


 

20130429AW000928_02Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, 3 milyon ton hedefinde yatırımlarda sona yaklaştıklarını ve tünelin ucunun göründüğünü söyledi.

Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yatırımlarının yavaş yavaş sona yaklaşmaya başladığını belirterek, “1.5 ay sonra enerji santrali devreye giriyor. Senenin ortalarına doğru da kok fabrikası devreye giriyor. Bir tek yüksek fırınımız kalıyor ve o da bir sene içinde devreye girecek. Diğer yatırımlarımız devreye girdi ve çalışıyor. Filen üretimimiz 1.8 ile 2 milyon ton arasında devam ediyor. Yatırımların hepsi bittiğinde 3 milyon tona oturmuş olacak fabrikamız. Yatırımlarımızı hızla devreye alacağız ve sona yaklaşıyoruz. Tünelin ucu gözüktü artık” dedi.

Kardemir olarak devlet demir yollarının serbestleşme, bir nevi özelleştirmesine hazır olduklarını anlatan Demirel, “Şuan 11 tane vagonumuzun imalatı devam ediyor. Şuan bir takım proje çalışmaları da bitti. Yasal izinleri de bitti. Fiilen imalatı sürüyor. Bunu geliştireceğiz. Birdenbire atak yapılamıyor bu sektörde. Vagon üretiminin arkasından tren tekeri imalatını da yapacağız. Bununla ilgili ihale sürecindeyiz ve firmayı belirledikten sonra 18 ay sonra realize olmuş olacak. Bizim çok yoğun yük taşıma durumumuz var. Anadolu’dan taşımalar ve yurt dışından taşımalar ve 3 milyon ton ihracatımız olunca bunların hepsi demir yolu ile olacak olan taşımalar. Dolayısıyla biz o işten en fazla etkilenecek, yani DDY özleşmesinden faydalanacak kurumlardan bir tanesiyiz. Buna hazırlıklıyız ve kanun çıktığında şirketimizde düzenlemelerimizi yapacağız” diye konuştu.

“RAYDA GÜNLÜK REKORUMUZ BİN 640 TON”
KARDEMİR’in bir dünya şirketi olma yolunda hızla ilerlemesi ve 3 milyon ton hedefinde büyümesi açısından önem arz eden Filyos Limanı ile ilgili çabalarının de devam ettiğini ifade eden Genel Müdür Fadıl Demirel, şunları söyledi;

“Biz her zaman hazırız. Yasal bir takım izinler verildiği zaman biz o işi performansa edecek şekilde hem finansal ve hem de teknik olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Tek beklediğimiz yasal izinlerin çıkması ve çıktığı zaman limanı yapma yoluna gideceğiz. Öte yandan ray üretiminde de çok iyi noktadayız. Günlük rekor rakamımız bin 640 tondur. Dolayısıyla bizim haddehanemiz 450 bin ton kapasiteli ve şuanda hızlı tren rayları da dahil tüm rayları yapıyor. Verimleri çok daha iyi noktaya geldi. Şimdi çok yakında bir seneden daha kısa bir süre içinde ısıl işlemli raylarda üretir noktada olacağız. Bunla ilgili yapım sürüyor. Türkiye’nin tüm ihtiyacını karşıladığımız gibi ihracatta yapıyoruz. Bu konu artık sıradan bir konu haline geldi.”

Demirel ayrıca, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı ile ilgili olarak da, “Hepimiz bir emekçi ve çalışanız. Tüm çalışanlarımız kendi işçilerimiz olduğu kadar ülkenin tüm emekçilerini ve dünya emekçilerinin 1 Mayıs Bayramı’nı kutluyorum. İnşallah olgunluk içersinde ve bayrama yakışır bir şekilde geçer” dedi.