KARDEMİR, ÖNERİ SİSTEMİNE KATILAN VE KATKIDA BULUNAN ÇALIŞANLARINI ÖDÜLLENDİRDİ


 

20150310AW348732_01Kardemir Öneri Sistemi (KARÖS) 10. Ödül Töreni bugün gerçekleştirildi.

Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi'ndeki törene, şirketin Genel Müdürü Uğur Yılmaz başta olmak üzere, genel müdür yardımcıları, Çelik-İş Sendika Şube Başkanı, tüm yöneticiler ile çalışanlar ve ödül almaya hak kazanan personelin yanı sıra misafir olarak davet edilen Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı, öğretim görevlileri ve öğrencileri de katıldı. Törende, 30 Ağustos 2014 - 28 Şubat 2015 döneminde parasal getiri ve katma değer oluşturan önerileri değerlendirilen toplam 30 çalışana ödülleri takdim edildi.

Kardemir’de uygulanmakta olan öneri sistemini tanıtan ve sistemin uygulanmaya başladığı 2010 yılından bugüne kadar aldığı mesafeyi anlatan sunumla başlayan program, ödül almaya hak kazanan öneri sahiplerinin yaptıkları sunumlarıyla devam etti.

Ray Yükleme Izgarası Zincir ve Zincir Kılavuz Tertibatında Yapılan İyileştirme, Kontinü Haddehane 15 ve 16. Hadde Ara Şaft ve Yataklarının Kaldırılması, Pik Makinaları Kireçleme Sisteminin Değiştirilmesi, Söndürme Arabası Vagonet Kapaklarının Hidrolik Sistemle Çalıştırılması ve Kontinü Haddehane Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları bu dönemde ödüle hak kazanan öneriler oldu.

Yenilikçi fikirlerin şirkete ve çalışanlara fayda sağlayacak değerlere dönüştürülmesi amacıyla 27 Ekim 2010’da uygulamaya alınan (KARÖS ) Kardemir Öneri Sistemine, çalışanlar tarafından bugüne kadar toplam 7 bin 917 öneri verildi. Bu önerilerden 4 bin 125’i kabul edilirken, kabul edilen önerilerin 4 bin 13’ü için iyileştirme proje ekibi kurularak uygulama çalışmalarına başlandı. Uygulama projesi tamamlanan öneri sayısı ise 3 bin 13’e ulaştı.

20150310AW348732_03Genel Müdür Uğur Yılmaz, ödül almaya hak kazanan personele plaket takdiminin ardından yapığı konuşmada ise, kısa süre içerisinde öneri sayısının 7 bin 917’ye ulaşmasının, Kardemir çalışanlarının şirketi sahiplendiklerini gösteren önemli bir veri olduğuna dikkat çekti ve bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Öneri sisteminin işletmelere ve çalışanlara değer katan bir sistem olduğunu belirten Yılmaz, “Tüm çalışanlarımız şirketle ilgili fikirlerini bu sistem aracılığı ile uygulama imkanına sahiptir. Bundan hem şirketimiz hem öneri sahipleri kazançlı çıkacaktır. Bu sistemi desteklemeye bundan sonra da devam edeceğiz ve sizlerin fikirleri bizim için her aman önemli ve değerli olacak” dedi ve 2015 yılı için kişi başı 2 öneri hedefini çalışanlarla paylaştı.

Editör: Haber Merkezi