KARDEMİR A.Ş İLE ÇELİK İŞ SENDİKASI ARASINDA DEVAM EDEN TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE TEKLİF VE TALEP ARASINDA BÜYÜK UÇURUM VAR


 

krdm-tis

 

KARDEMİR A.Ş ve Çelik İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerinde idari ve sosyal haklar maddelerinden sonra ücret artışı maddelerine gelindi.

KARDEMİR Yönetimi ile İşçi temsilcisi arasında süren toplu iş sözleşmesindeki ücret artışı teklif ve talepleri arasında ciddi uçurum var.

KARDEMİR A.Ş Genel Müdür Yardımcısı ve İnsan Kaynakları Müdürü Hakan Onur’un yürüttüğü TİS görüşmelerinde işveren, ücret artışları ile ilgili ilk altı ay için %2.33, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylık dilimler için ise enflasyon artışı teklif etti.

Çelik iş Sendikası ise KARDEMİR’in bu ücret artışı teklifini çok düşük bulurken, kendi taleplerinin ise ilk altı ay için %14, ikinci altı ay için %8, üçüncü altı ay için %10 ve son altı ay için ise %8 olmak üzere, 2 yıllık için toplamda %40 gibi bir ücret artışı talep ettiklerini belirtiyor.

KARDEMİR A.Ş ile Çelik İş Sendikası arasında süren TİS görüşmelerindeki teklif ve talep arasında görülen bu uçurumun nasıl ortak bir noktada kapanacağı ise çalışanlar tarafından merakla bekleniyor.

TİS Görüşmelerindeki ücret artışı maddelerini içeren oturumların önümüzdeki hafta devam edeceği de belirtildi.

Editör: Haber Merkezi