KARDEMİR A.Ş İLE ÇELİK İŞ SENDİKASI ARASINDA DEVAM EDEN 10. DÖNEM TİS GÖRÜŞMELERİNDE BİR SONUCA VARILAMADI VE SENDİKA BU GÜN GREV KARARI ALDIKLARINI AÇIKLADI


 


SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK..?


 

kardemirde-grev-sureci

 

Kardemir A.Ş ile Çelik İş Sendikası arasında yaklaşık 5 aydır devam eden ve 2011-2012 yıllarını kapsayan 10.dönem toplu iş sözleşmesinde bir sonuca varılamadı.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül’ün 1 Mayıs mitinginde de açıkladığı gibi, 7 Mayıs tarihi TİS görüşmeleri için son gündü ve 8 Mayıs’ta Çelik İş Sendikası “Grev Kararı” aldığını üyelerine SMS çekerek bildirdi.

ALİ CENGİZ GÜL YARIN MİTİNG YAPACAK

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül yarın (9 Mayıs 2013) Karabük’e gelerek Kardemir işçisi ile miting yapacak. Mitingin Kardemir’de baş temsilcilik önünde saat 16.30’da yapılacağı belirtiliyor.

GREV SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK

Sendikanın grev kararı alması ile birlikte yasal olarak 60 gün içinde greve gidecek. Sendika isterse bu 60 günlük süreci bekler ve 60. Günde greve gider, isterse de ilk günü gidebilir.

60 Günlük süreç içinde bir sonuç alınamazsa, fiili olarak greve çıkılacak. Greve çıkılması noktasında Kardemir işçilerinin önüne “Greve gidilsin mi, gidilmesin mi?” yoklaması yapılmak üzere sandık ta konulabilir.

KARDEMİR YÖNETİMİ NE DİYOR?

Edinilen bilgilere göre Kardemir yönetimi, sendikanın greve çıkamayacağı ve işçi arasında grev kırıcı hareketler olabileceği görüşleri hâkim.

Öte yandan Kardemir Yönetimi’nin Çelik İş Genel Başkanı Ali Cengiz Gül’e tepkili olduğu da belirtiliyor.

ALİ CENGİZ GÜL ARTIK HER ŞEYİ AÇIKLAMALI

Ocak ayından bu yana süren toplu iş sözleşme sürecinde, hangi maddelerde anlaşma sağlanmadığı, sendikanın işçilere ne kadar zam istediğini, Kardemir Yönetiminin ne kadar zam verdiğini yarın ki mitingde açık bir şekilde anlatması isteniliyor.

Kardemir işçisi, TİS’de anlaşma sağlanmayan noktalar ile ilgili net ve açık şekilde bir açıklama olmazsa,  greve çıkmada çekimser olabileceği de belirtiliyor.

ÇELİK İŞ SENDİKASI GEÇMİŞ HATALARIN SIKINTISINI MI ÇEKİYOR..?

2010 Tarihinde Kardemir’de yaşanan sendikal mücadele sırasında işe alınan Bin 70 işçi ile ilgili Çelik İş Sendikası Genel Merkez Yönetimi ve Kardemir Yönetimi arasında 5 yıl boyunca asgari ücretle çalışacağı, Toplu İş Sözleşmelerden yararlanamayacağı yönünde karşılıklı imzalanan, şimdi de Ali Cengiz Gül’ün yok hükmünde saydığı protokol ne olacak?

Bu protokol gibi Çelik İş Sendikası eski yöneticilerinin uygulamalarının şimdi yansıması grev kararı olarak mı Kardemir işçilerinin karşısına çıktı?

Tüm bu ve buna benzer sorular, Ali Cengiz Gül tarafından açıklanmayı bekliyor.

KARDEMİR HİSSE SENETLERİNE DİKKAT..!

Kardemir’in İstanbul Borsasında işlem gören A, B ve D Hisse senetleri bu grev kararından sonra nasıl bir trend gösterecek? Hisse senetlerinin grev kararı alınmasından sonra düşüş gösterirse, bu düşüş kimlerin işine gelecek?