KARDEMİR A.Ş SATIN ALMA MÜDÜRÜNÜN VE İKİ UZMANIN İŞTEN ÇIKARILMASI İLE İLGİLİ YANKILAR BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR


 

krdm-enteresan


Bilindiği üzere bir önceki Genel Müdür Fadıl Demirel döneminde KARDEMİR A.Ş oldukça tartışmalı ve yoğun bir yatırım sürecine girişmişti.

KARDEMİR A.Ş, bu yatırımlarda Tren Tekerleği Haddesinin ve 5 Nolu Yüksek Fırının yatırım maliyeti gibi konularda hep tartışma konusu olmuştu.

Kardemir'de yıllar içerisinde oluşturulmuş denetim sisteminin Etüd Proje Müdürü Serdar Yavuz’un işten el çektirilmesi ve Satın Alma Müdürlüğünün de işleri geciktirmekle suçlanarak devre dışı bırakılması ile işlemez hale getirildiği iddiaları artık yüksek sesle konuşuluyor.

Bir kısmı Fadıl Demirel ile aynı soyadını taşıyan insanlar tarafından yatırım harcamalarının yapıldığı ve bu kişilerin o dönem ki dokunulmazlıkları herkesin malumu zaten.

Ve geliyoruz geçtiğimiz cuma günkü algı operasyonuna…

Yani Satın Alma Müdürü Ayşe Türeyen'in görevden alınmasına…

Bu olay aslında göründüğü kadar masum bir görevden alma değil ve 78 bin ortağı, 5 bin çalışanı olan bir tesisin Genel Müdürü olarak şimdi Sayın Uğur Yılmaz'a soruyoruz;

1) İşten çıkardığınız Satın Alma Müdürü Ayşe Türeyen’i görevden almanızın gerçek sebebi nedir?


Neyi örtmeye çalışıyorsunuz?


Ayşe Türeyen’i KARDEMİR’den uzaklaştırmada şirketin çıkarı nedir?


Senelerdir bu görevi yapan bir insanı Satın Alma Müdürlüğünden alarak neyi amaçlıyorsunuz?


2) Dış Alım Şefi olan ve iş akdini fesih ettiğiniz diğer bir kişinin son dönemde maaşı ile açıklanamayacak bir gayrimenkul varlığı dedikodusu, Kardemir de ayyuka çıkmış durumda.


Kimler ile nasıl bir ilişkisi söz konudur!


Kardemir içerisinde üst düzey insanlar ile ilişki kurmadan yapılamayacak bu akçeli işler ile ilgili ne yaptınız? Ki, kimsenin üzerinde bir iftira kalmasın ve gerçekler ortaya çıksın!


Son olarak KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulunun bu durumdan haberdar olduğunu sanıyoruz.

SPK’ya bağlı, senetleri borsa da işlem gören bir şirket olarak onlarında ne yapacaklarını merakla izliyor ve takip ediyoruz.