KARABÜK HADDECİLER DERNEĞİ ESKİ BAŞKANI MURAT ORHAN, KARDEMİR YÖNETİMİNİ AÇIKLAMALARI İLE ADETA HIRPALIYOR.



KARDEMİR GENEL KURULU İPTALİ DAVASINDA KARDEMİR'E BİLİRKİŞİ RAPORU ŞOKU...


 

murat-orhan008

 

Karabük Haddeciler Derneği Eski Başkanı Murat Orhan, Kardemir Yönetiminin hukuksuz uygulamaları olarak iddia ettiği tasarrufları ile ilgili adeta bombardımana devam ediyor.

Murat Orhan yine yazılı bir açıklama yaparak, bilirkişi raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Murat Orhan’ın yazılı açıklaması şöyle;
Dernek üyesi bir haddecimiz tarafından Kardemir’e karşı Karabük 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada,  Kardemir’in 12.08.2011 tarihli Olağanüstü Genel Kurulunda alınan (4) Numaralı genel kurul kararının iptali talep edilmiştir.

4. numaralı genel kurul kararı, 6762 Sayılı eski Türk Ticaret Kanunu’nun 334. ve 335. Maddelerinde düzenlenen Şirketle (Kardemir’le) işlem yapma ve rekabet etme yasağını kaldırmakta ve yönetim kurulu üyelerine Kardemir’le ticari işlem yapma ve rekabet etme yetkisi vermektedir. Davada mahkeme tarafından tayin edilen ve Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Öğretim Üyesi olan üç kişilik bilirkişi heyeti raporlarını tamamlayarak dava dosyasına sunmuştur. 6 sayfalık bilirkişi raporunun sonuç kısmında;

“Yetkili olan SPK’nın denetleme raporu ile sabit olan kanuna aykırılığın göz önünde bulundurulması sonucunda, davacının ilgili genel kurul kararının iyi niyet kurallarına aykırı olduğu yönündeki talebinin yerinde olduğu,”  ve “TTK’nun 374. Maddesi ile oydan yoksun olan kişilerin hakim ortak konumunda olduğu; Yolbulan Demir San. ve Tic. A.Ş. , Yolbulanlar Nakliyat ve Ticaret A.Ş. , ile Çağ Çelik Demir ve Çelik End. A.Ş.’nin, ilgili kişilere TTK’nın 334. ve 335. Maddeleri uyarınca izin verilmesine dair oylamaya katılmalarının bir nevi kanunu dolanma olarak görülmesi neticesinde, davacının ilgili genel kurul kararının iyi niyet kurallarına aykırı olduğu yönündeki talebinin yerinde olduğu kanaatine varılmıştır.”

Görüldüğü üzere, yıllardır kendimizi parçalayarak kamuoyuna anlatmaya çalıştığımız haksız ve hukuka aykırı uygulamalar, konusunun uzmanı akademisyen bilirkişiler tarafından tek tek tespit edilmiş ve edilmektedir.

Murat Orhan’ın SPK’nın açıklanmayan raporları başta olmak üzere, Kardemir Yönetiminde iddia edilen bir çok hukuksuz uygulamaları açıklamaya devam edeceği de öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi