KARDEMİR A.Ş YÖNETİMİ VE İDARECİLERİ, HAKSIZ REKABET, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA VE HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETME SUÇLARINDAN YARGILANACAKLAR


 

KARABÜK ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEKİ İLK DURUŞMA 21 OCAK’TA


 

krdm-yonetimi-yargilaniyor-1


KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu ile Genel Müdürü Karabük Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacaklar.

İlk duruşması 21 Ocak’ta görülecek olan mahkemede, haksız rekabet, görevi kötüye kullanma ve haksız kazanç elde etme suçlamaları ile yargılanacaklar.

Kaptan D.Ç Satış Müdürü Murat Orhan’ın uzun süredir yaptığı çalışmalar ve müracaatlar sonucunda, Karabük Cumhuriyet Savcılığı, KARDEMİR A.Ş Yönetimi ve Genel Müdürü hakkında soruşturma başlatmıştı.

Savcılığın soruşturmasının ardından Karabük Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması 21 Ocak’ta görülecek.

KARDEMİR A.Ş. Yönetiminin haksız rekabet yaptığından ve diğer müşterilerinin siparişlerinin önüne geçmesinden dolayı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından suçlu bulunduklarından haklarında rapor hazırlanmıştı.

Davada müdahil konumunda olan Murat Orhan ile Osman Nom, konuyla ilgili her hangi bir açıklama yapmak istemediler ve konunun yargıda olduğunun altını çizdiler.

KARDEMİR A.Ş’yi yöneten Yücel, Yolbulan ve Güleç ailesinin haksız rekabet yaptıkları, kendi şirketlerine haksız kazanç elde ettirdikleri ve görevi kötüye kullandıkları yönünde uzun yıllardır kamuoyunda tartışmalar ve iddialar söz konusuydu.

Şimdi tüm gözler bu mahkemeye çevrilirken, KARDEMİR A.Ş Yöneticilerinin bu yargı sürecini, yerel ve ulusal basının yakından takip edeceği de belirtilmekte.