KARDEMİR A.Ş İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA "ÇALIŞANIN %10'U KADAR YENİ İŞÇİ ALACAĞIZ" AÇIKLAMASINI UNUTTU MU

KARDEMİR A.Ş %10 EK İSTİHDAM YAPACAĞINI İLAN ETMİŞTİ. YAKLAŞIK 500 YENİ İŞÇİ ALMASI BEKLENİRKEN, 120 İŞÇİ DE KALDI



Cumhurbaşkanının talimatı ile istihdamı seferberliği kapsamında, geçtiğimiz Mart ayında bir açıklama yapan KARDEMİR A.Ş Yönetimi, çalışanlarının %10'u kadar ek istihdama karar verdiklerini belirtmişti. Kamuoyunda yaklaşık 500 kişinin KARDEMİR'e işe alınacağı şeklinde yansıyan bu açıklama, kentte heyecana neden olmuştu.

İstihdam şartları olarak, İş-Kur'a kayıtlı, Karabük'te ikamet etme, askerliğini yapmış olma, otuz yaşından büyük olmama ve meslek eğitimi almış lise veya daha yüksek okullardan mezun olma gibi şartlar açıklanmıştı.

DAĞ FARE DOĞURDU. 500 YERİNE, 120 İŞÇİ ALINIYOR

KARDEMİR A.Ş'nin istihdam seferberliği kapsamında yeni işçi alım çalışmalarının sona geldiği öğrenilirken, Karabük İş Kur İl Müdürlüğünden şartları uyan yaklaşık 450 kişilik liste gitmesine rağmen, 120'ye yakın yeni işçi almaya karar verildiği belirtildi.

6 ay önce ise yine İş Kur'dan istihdam projesi çerçevesinde KARDEMİR'e 6 aylığına iş başı yapanların arasından da 15-20 kişinin kadroya alınacağı ifade ediliyor.

SİYASİ İRADE NE DİYECEK?

KARDEMİR'in 500 yeni işçi alacağı haberleri Karabük'te büyük heyecan oluştururken, işsizlerin iktidar partisi üzerindeki baskıları da azaltması bekleniyordu.

KARDEMİR'in kamuoyu beklentisi karşısında 500 kişi yerine, 120-130 yeni işçi almaya karar vermesini ise siyasi irade şimdi nasıl karşılayacak?

Editör: Haber Merkezi