krdm-sermaye-arttirimiKarabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş, kayıtlı sermaye tavanını 1 milyar 200 bin TL’den 3 milyar TL’ye yükseltmek için SPK’ya başvuruda bulundu.

Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)’na yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu tarafından 5 yıl içinde sermayenin 3 milyar TL’ye çıkarılması yönünde karar alındığı ifade edildi.

Kardemir A.Ş Yönetimi tarafından KAP’a yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Yönetim kurulumuzun 28.12.2012 tarihli toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu’nun kayıtlı sermaye sistemine ilişkin "Kurulca izin verilen kayıtlı sermaye tavanı, iznin verildiği yıl da dahil olmak üzere en fazla 5 yıllık süre için geçerlidir. Belirlenen sürenin sonunda izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılamamış olsa dahi, yönetim kurulunun sermaye artırım kararı alabilmesi için daha önce izin verilen tavan ya da yeni bir tavan tutarı için Kurul'dan izin almak suretiyle genel kuruldan yeni bir süre için yetki alması zorunludur. Söz konusu yetkinin alınmaması durumunda bu ortaklıklar kayıtlı sermaye sisteminden çıkmış sayılırlar." hükmünce, şirketimizin kayıtlı sermaye tavanı için Sermaye Piyasası Kurulu tarafından izin verilen 5 yıllık sürenin sona ermesi nedeni ile Şirketimiz Ana Sözleşmesinin Şirketin Sermayesi başlıklı 6. maddesi kapsamında, kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar 200 milyon TL’den, 3 milyar TL’ye yükseltilmesi hususunda karar alınarak SPK’na müracaat edilmesine ve ana sözleşmemizin 6. maddesinin yapılacak ilk Genel Kurul’da onaya sunulmak üzere ekteki tadil tasarısına göre değiştirilmesine karar verilmiştir.”

 

Editör: Haber Merkezi