UZUN YILLARDIR MAL VE HİZMET ALIMLARINDA KARABÜK FİRMALARINI GÖZ ARDI EDEN KARDEMİR A.Ş, YENİDEN KARABÜK’ÜN ÖZ FİRMALARINA DÖNMEYİ DENİYOR

YEMEK İHALESİNDE İLK DEFA KARABÜK YEREL FİRMALARDAN TEKLİF ALINDI

KARABÜKLÜ FİRMALAR, KARDEMİR YETERLİLİK KRİTERLERİNE ULAŞMAYA BAŞLIYOR

GASD

KARDEMİR A.Ş, mal ve hizmet alımlarında uzun yıllardır Karabük’ün yerel firmalarından teklif almamıştı.

Eski Genel Müdür Fadıl Demirel döneminde ticari kapılarını tamamen Karabük kentine kapatan KARDEMİR A.Ş, yüzlerce kalem mal ve hizmet alımını şehir dışından sağlıyordu. Özellikle hizmet alımları Ereğli ilçesindeki müteahhit firmalarına veriliyor, bu da Karabük halkının tepkisini çekiyordu.

Hatta bir ara KARDEMİR içinde onlarca Ereğli kökenli müteahhit şirketler çalışmaya başlamış, bu durum şehirde büyük rahatsızlıkların doğmasına neden olmuştu.

Eski Genel Müdür Fadıl Demirel’in gitmesi ile yaklaşık bir buçuk yıl önce KARDEMİR A.Ş’nin yeni Genel Müdürü olarak göreve başlayan Uğur Yılmaz ise ilk yaptığı açıklamada "KARDEMİR’in yüzlerce kalem mal ve hizmet alımında yeterlilik olduğu müddetçe artık Karabük’ün yerelinden temin etmeye kararlıyız” demişti.

Yeni Genel Müdür Uğur Yılmaz’ın bu açıklamasından sonra, KARDEMİR A.Ş’nin tüm mal ve hizmet alımları ile ilgili Karabük’ün yerel firmalarından teklif alınmaya başlanmış olundu.

5 BİN ÇALIŞANIN YEMEK İŞİNDE İLK DEFA KARABÜKLÜ FİRMALARA DAVET GÖNDERİLDİ

KARDEMİR A.Ş çalışanlarının yemek işini uzun süredir sırasıyla, Fransız firması Sodexo, İngiliz-Türk ortaklı firma olan Sofra ve ardından Gaziantep kökenli Avira Gıda üstlenmişti.

Gaziantep kökenli Avira Gıda ise geçtiğimiz günlerde sadece Karabük piyasalarına 2 Milyon TL’ye yakın borç takarak, iflasını açıkladı.

Bunun üzerine KARDEMİR A.Ş tarafından şirketin belirlediği yeterlilik kriterlerini taşıyan hazır yemek firmalarına davet gönderildiği öğrenilirken, davet gönderilen firmaların arasında Karabüklü 5-6 firma da yer aldı.

KARDEMİR A.Ş, 5 Binin üzerinde çalışanının yemek ve hizmet işini yapabilecek yeterliliği bulunan ve aralarında bazı Karabüklü firmalarında yer aldığı 12 hazır yemek şirketinden teklif aldı.

Aralarında Karabük firmalarının da bulunduğu 12 firmadan yemek işinin kime verileceği birkaç gün içinde açıklanacak.

KARABÜK TÜCCARI HEYECANLA BEKLİYOR

KARDEMİR A.Ş, 5 Bin çalışanın yemek ve hizmet işini Karabük firmasına verirse, uzun yıllardır gerçekleşmeyen bir ilk yaşanacak.

Böylelikle çeşitli sektörlerde birçok Karabük firmasının kendilerini KARDEMİR’in yeterlilik düzeyine getireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

KARDEMİR’İN YETERLİLİK KRİTERLERİNE ULAŞAN TEKLİF VEREBİLİYOR

Mal ve hizmet alımlarında Karabük firmalarına yönelmeye çalışan KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Uğur Yılmaz’a bu süreçte en büyük desteği yardımcıları Hakan Onur ve Ercüment Ünal’ın verdiği ifade ediliyor.

KARDEMİR Yönetimine yakın kaynaklar, Karabük firmalarının artık KARDEMİR ile ticaret yapması için kendilerini şirketin yeterlilik kriterlerine getirmelerinin kaçınılmaz olduğunu vurguluyorlar. KARDEMİR’in yeterlilik kriterlerini taşıyan tüm firmalara mal ve hizmet alımı davetlerinin gönderildiğinin de altı çiziliyor.

Editör: Haber Merkezi