- KARDEMİR’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNİN İKİNCİ OTURMU DA BİTTİ.

- İŞVEREN YÜZDE 65’LİK ZAMMI YÜKSEK BULDU.

krdm-yuzde65-zam

KARDEMİR A.Ş. ile Çelik-İş Sendikası arsında 2011-2012 yıllarını kapsayacak olan Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri ikinci oturumu bitti.

KARDEMİR'de 2 yıldır süren yetkisizlik kararının Yargıtay tarafından Çelik - İş Sendikasına verilmesinin ardından başlayan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin ikinci oturumunda sonuç çıkmadı.

İkinci oturum her iki taraftan üst düzey katılımla gerçekleştirildi. KARDEMİR adına yönetim kurulu başkanı Muttullah Yolbulan ile Yönetim Kurulu Başkan vekili Kamil Güleç yer alırken, karşı tarafta ise Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Genel Mali Sekreteri Bayram Altun Genel sekreter Yunus Değirmenci de katıldı.

Çelik-İş Genel Sekreteri Yunus Değirmenci, yaptığı açıklamada, KARDEMİR’de çalışan işçilerin, sendikasız olmalarından dolayı toplu sözleşmeden 2 yıldır mağdur durumda olduklarını belirterek, en kısa sürede toplu sözleşmeyi sonuçlandırmak için işverenle fikir birliğine vardıklarını söyledi.
20130102AW000849_02
İşverenle geniş bir değerlendirme yaptıklarını ve KARDEMİR yönetiminin devam eden yatırımlar ile yeni yatırımlar hakkında bilgiler verdiğini anlatan Değirmenci, “TİS için süreç devam ediyor. Masa başında bitmesi için gayret gösteriyoruz. 2 yıl için talep ettiğimiz toplam yüzde 65’lik rakamın yüksek olduğu işveren tarafından bize iletildi. Bunun bir pazarlık olduğunu ve çalışanlarından mağduriyetlerinin giderilmesi için sendikanın önerdiği bir rakam olduğunu söyledik. Ancak kendileri herhangi bir rakam bize önermedi. Bizde pazarlıklar sonucunda orta yolun bulunacağını söyledik.İşveren çok net bir rakam ortaya atmadı.Ancak önümüzdeki hafta devam edilecek oturumlarda rakamsal bilgiler mutlaka masada olacak”diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi