AK PARTİ KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI KEMAL KARADENİZ, KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ'Yİ KENDİSİ İLE İLGİLİ SÖYLEDİĞİ İDDİALARI İSPATA DAVET ETTİ VE İSPAT ETEMEZSE MÜFTERİ İLAN EDİLECEĞİNİ BELİRTTİ



 

KARADENİZ "SENİN BİZİMLE UĞRAŞMAYA PARAN DA, GÜCÜN DE YETMEZ"


 

rafet-kemal-mufteri


AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz ile MHP'li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili arasındaki karşılıklı tartışma sinirlerin gerileceği çizgiyi de aştı.

AK Partili İlçe Başkanı, Vergili'yi kendisi ile ilgili iddiaları ispata davet etti. İddiaları ispat edemezse müfteri ilan edileceğini belirten ilçe başkanı, Başkan Vergili'ye çok sert göndermelerde bulundu.

İl Danışma Kurulu toplnatısında bir konuşma yapan İlçe Başkanı Karadeniz, çok konuşulacak ve tartışılacak olan konuşmasında şunları söyledi;

"Bizim yaptığımız açıklamada, söylediğimiz sözlerin tamamı kamuoyu tarafından da ayan beyan bilindiği üzere gerçektir. Kendileri de inkar etmiyorlar. Matbaa masrafı verilmemiş olması olayın boyutunu değiştirir mi?

Bunlar, gerçekler yüzlerine vurulunca paniğe kapılırlar. Duydukları bilginin doğruluğunu teyit etmeden kamuoyu ile paylaşırlar. Yalanlarla, dedikodular ile karalamaya çalışırlar. Şunu unutmasınlar, Belediye başkanları Şehr-i Emindir. Yani şehrin emanet edildiği kişilerdir. Ancak bilmelidirler ki, bu iddaalarını ispatlayamazlarsa, bu milletin gözünden düşecekler ve eminlik sıfatını kaybedeceklerdir.

Bizim iktidar imkanlarından nasıl faydalandığımızı ispat etmelidirler. Hangi Belediye Meclis üyesine imar değişikliği için ricacı olmuşuz veya imar değişikliği yaptırmışız ispat etmelidirler. İspat yükümlülüğü iddia sahibine aittir. Eğer ispat edemezlerse, ki edemeyecekler, müfteri sıfatına sahip olacaklardır. Bu derin faziletsizliği de siyasi hayatları boyunca bir leke olarak taşıyacaklardır.
Bizlerin Alnı da yüzü de hamdolsun ki aktır. Bahsettikleri gibi bir durum söz konusu değildir.

yazi-17.03.13Bilen bilir, bizler 50 yıldır Karabük’te dişinden tırnağından arttırdığı ile ticaret yaparak bir yerlere gelmiş bir aileye mensubuz. Bizlere büyüklerimizin öğrettiği ilk şey dürüstlüktür. Zararına dahi olsa dürüstlükten ayrılmamaktır. Bu sebeple şunu çok net bir şekilde söyleyebilirim ki, bu memlekette bizden veya ailemizin herhangi bir bireyinden zarar gördüm diyecek kimse yoktur. Ticareti belli ilkeler çerçevesinde yürütürüz. Rant ve istismar lügatimizde asla olmadı. Rant ve gündelik kazançlar için de bu ilkeleri asla çiğnemedik, çiğnemeyeceğiz. Sayın Belediye Başkanı da bunu çok iyi biliyor olmalı ki, söyleyecek söz, atacak çamur bulamamıştır. Maalesef bir dedikodunun peşinden giderek kendi güvenilirliğini kaybetmiştir.

Bununla da kalmayıp, bizi istifa etmeye çağırıyor. Sen kim oluyorsun da kongrede delegelerin %65’inin oyunu alarak iş başına getirilen birisini istifaya çağırıyorsun. Senin paran da, gücün de bize yetmez. Bizim arkamızda millet var. 20 Bin üyesi ile kale gibi bir teşkilat var, teşkilat.

Bu kadar agresif ve sinirli olmalarını da anlıyorum ve buradan kendisine seslenmek istiyorum. Sayın belediye başkanı çatlasan da, patlasan da artık faydası yok. 2014 Martında emaneti geri alacağız.”

MÜFTERİ NE DEMEK?
Müfteri arapça kökenli bir kelimedir. Türk Dil Kurumuna göre anlamı; İftiracı, iddiasını ispat edemeyen, kara çalan anlamına gelmektedir.