BAYRAM KARADAĞ, BU HAFTA SONU YAPILACAK OLAN İL KONGRESİNDE ADAY OLACAK MI?


 

bayram-aday-olacakmi


 

14 Nisan Pazar günü yapılacak olan CHP Karabük İl Kongresinde şimdilik İbrahim Ayhan başkanlığında atanan mevcut kayyım yönetim ile Bülent Türkoğlu aday.

Şu ana kadar başka bir il başkan adayının çıkmadığı son haftada tüm gözler yaklaşık altı ay önce istifa ederek görevinden ayrılan eski il başkanı Bayram Karadağ’a çevrildi.

Karabük’e gelerek birlik ve bütünlük sağlama çalışmaları adına bazı kararlar alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile aday olup olmama noktasında tartışma yaşayan Bayram Karadağ, kongrede aday olacağını belirtmiş ve adeta genel merkeze resti çekmişti.

Kongre haftasına kadar çeşitli görüşmeler yapan ama şu ana kadar adaylığını açıklamayan Bayram Karadağ ile ilgili konuya yakın kaynaklar net bir sonuç ifade etmiyorlar.

Karadağ’a yakın CHP kulislerinde, Karadağ’ın aday olması için baskı gördüğünü ama aday olma noktasında ise ciddi tedirginlikler yaşadığı ifade ediliyor.

Eğer Bayram Karadağ bu hafta sonu yapılacak olan kongrede il başkan adaylığını açıklarsa uzun vadede CHP içinde siyaset hayatını tehlikeye sokacağını iddia eden bazı çevreler, “Bayram Karadağ adaylığını açıkladığı zaman, seçilme şansı da yüksek. Fakat genel merkezin ‘aday olma, parti içinde birlik ve bütünlük sağlama süreci oluşturulmalı’ çağrısına da uymamış olur. Uzun süredir il başkanlığı yaptığı Karabük’te teşkilat ciddi bir yıpranma süreci gördü ve tüm bu olumsuz süreçlerin sorumlusu olarak da Bayram Karadağ gösteriliyor. Tekrar aday olduğu takdirde kongreyi kazansa da kaybedecektir, kaybetse de kaybedecektir. Sayın Karadağ, bir süre kenara çekilmesini bilmesi lazım. Yaşı daha genç ve CHP’nin Bayram Karadağ’a da ihtiyacı var. İnat yapıp aday olursa, CHP Sayın Karadağ’ı maalesef kaybedecektir.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.

İbrahim Ayhan’ın başkanlığından rahatsız olduğunu açıkça belirten CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş’ın, Bayram Karadağ’a aday olma noktasında baskılarda bulunduğu da iddia edilirken, yine aynı çevreler “Merkez İlçe Başkanı, Bayram Karadağ’ı çok sevdiğinden aday olmasını istemiyor. ‘İstifasını gece evinden aldım’ diyen ve sabahın köründe koşa koşa genel merkeze istifasını yetiştiren Serkan Adabaş kendini düşündüğünden Karadağ’ın aday olmasını istiyor.” Diye konuşuyorlar.

KARABÜK NET HABER’İN ANALİZİ
Bayram Karadağ çocuk yaşından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi içinde siyaset yapmış ve hemen hemen her kademede görev almış sosyal demokrat bir siyasetçi.

2009 Yılındaki Yerel Seçimlerde ve 2011 Genel Seçimlerinde il başkanlığı yaptığı CHP’nin bir başarı elde edememesi, parti içinde hızla başlayan bölünme ve gruplaşmayı önleyememesi Karadağ’ı adeta hedef tahtası yaptı. Altı ay önce de bir iddia üzerine panik yapıp istifa etmesi ise Karadağ’ın yıpranma sürecini daha da hızlandırdı.

Bu hafta sonu yapılacak olan il kongresine aday olduğu takdirde, Adnan Keskin tarafından mağdur duruma düşürülen Bayram Karadağ’ın seçimi kazanma şansı yüksek olabilir ama bu kadar yıpranmışlığın ve adeta hedef tahtası haline gelmesi nedeniyle seçimi kazansa da uzun vadede siyaset hayatını sonlandırmasına kendi elleriyle zemin hazırlayabilir.

Bayram Karadağ, iyi bir politik akla sahip. Tüm stratejileri, süreçleri ve süreçlerin getirilerini iyi hesaplayan bir kişi. Siyaset de kendini iyi yetiştirmiş bir insan. Tüm bu özellikleri taşıyan Karadağ, bu kongrede, kendi menfaatleri için baskı yapanların gazına gelir, aday olursa, orta ve uzun vadede siyaset hayatını büyük bir tehlike içine sokacaktır.

Bu analizi iyi bilen Bayram Karadağ, bile bile kendi kafasına sıkacak kadar saf olmayacaktır. Aday olacağını hiç tahmin etmiyoruz. Bu dönem kenara çekilecek ve zaman geldiğinde konuşmaya yüzü olacak bir şekilde ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz. Tüm bu analizlere rağmen, bu siyaset diyor ve ne gibi bir sürecin yaşanacağının da belli olmayacağını ifade ediyoruz.