SİYASİ PARTİLER ARASINDA KARABÜK’ÜN İLK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI RESMEN BELLİ OLDU


 

CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI


ERDAL DEMİR


 

erdal-deir-aday-flash-haber


30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlere yaklaşık dört buçuk ay kala siyasi partiler arasında ilk belediye başkan adayı belli oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Belediye Başkan Adayı Erdal Demir oldu.

Uzun süredir CHP Karabük Belediye Başkanlığında güçlü bir şekilde ismi geçen Erdal Demir, 9 Kasım Cumartesi günü CHP Genel Başkanı ile yaptığı son görüşmesinin ardından resmen aday olduğunu açıkladı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılım töreninde Ankara’da hazır bulunan Erdal Demir, CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Sarıgül ile yaptığı görüşmelerin ardından, bu günde İl Başkanı Bayram Karadağ’la da son görüşmesini yaparak kesin adaylığını, gayri resmi olarak ilk Karabük Net Haber’e açıkladı.

Türkiye Değişim Hareketi’nin öncüsü olan Şişli Belediye Başkanı ve muhtemelen de CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenilen Mustafa Sarıgül’e yakınlığı ile bilinen Erdal Demir “Uzun süredir Sayın Genel Başkanım ile Karabük Belediye Başkan Adaylığım konusunda üç, dört kere görüşme yaptım. Dün de yine Genel Başkanımla son görüşmemi yaptım. Ardından Sayın Mustafa Sarıgül ile de yaptığım görüşmede büyük desteğini aldım. Bu gün de İl Başkanımız Bayram Karadağ ile ayrıntıları görüştük ve adaylığımıza karar verdik. Allah yardımcımız olsun.” Diye konuştu.

CHP’nin Karabük’te zayıf bir pozisyonda gösterilmek istendiğini, bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı partisine sahip çıkma adına gövdesini taşın altına koymasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Erdal Demir, sözlerine şöyle devam etti;

“Partimiz içinde yaşanan uzun süredir kısır çekişmeler sonucu, zayıf gösterilmek istenilmeye başlandık. Vefatının 75. Yılında büyük bir minnetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi nice badirelerden geçmiştir ve hala güçlenerek ayaktadır. Bir DYP gibi, bir ANAP gibi ve 3-5 yıl sonra AKP’nin de aynı sona ereceği konjonktür partisi olmadığından, her daim Türkiye Cumhuriyetinin savunucu bir bekçisi olarak kalacak olan CHP, Karabük’te zayıf değildir. Türkiye Cumhuriyetinin karanlık bir yola doğru itildiği şu puslu günlerde, ‘Vatanım, bayrağım ve ezanım’ diyen herkes inanıyorum ki CHP’ye sahip çıkacaktır.”   

chp-erdal-kemalCHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ ise Erdal Demir’in adaylığını tebrik ederek “CHP Karabük Belediye Başkan Adayımız olarak Erdal Demir ile 30 Mart 2014 Mahalli seçimler sürecinde yürüyeceğiz ve başarıya ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Erdal Demir son olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ve Mustafa Sarıgül ile birer görüşme daha yaparak, onların da muhtemel katılımı ile önümüzdeki yakın bir tarihte aday açıklama törenini görkemli bir şekilde yapacaklarını ifade etti.

 

Editör: Haber Merkezi