20150612AW448160_01Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş bu yıl Karabük’ten 356 hacı adayının hac farizasını yapacağını söyledi. 


 

Bektaş, çekilen kuralar sonucu 356 hacı adayının hac vazifesini yerine getirmek için hacca gitmeye başladığını belirterek, “Bu yıl 356 vatandaşımız hacca gidecek. Bunların bir kısmı şirket yardımı ile kalan kısmı ise Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde yola çıkacak.

Hac, diğer ibadetlerden farklı olarak hem bedeni hem de mali ibadettir ve fazileti çok yücedir. Bizlerde Karabük İl Müftülüğü olarak hacılarımız için seminerlerimizi yaptık. Son olarak tekrar kafileleri bir araya getirmek suretiyle, görevlilerimiz ve kafile başkanımızla birlikte son değerlendirmelerimizi, hazırlıklarımızı tekrar gözden geçirdik.

Ben Yüce Rabbimden hacı kardeşlerimize, hacılarımızın hac vazifelerine sağ salim gidip dönmelerini arzu ediyorum inşallah ve sırada bekleyen gönüllü o mukaddes yerleri ziyaret etmek isteyen kardeşlerimize de Yüce Rabbimiz en kısa zamanda bahşetsin diye niyaz ediyorum” dedi.

Müftü Bektaş, en büyük hacı kafilesinin ise 6 Eylül’de Karabük’ten ayrılacağını da belirtti.