23 Şubat-1 Mart tarihlerinde kutlanan Vergi Haftası Kutlama faaliyetleri kapsamında Defterdar Vekili Özen Topal beraberinde Şube Müdürleri ve Defterdarlık personeli ile birlikte Vali Orhan Alimoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.


 

20150223AW333074_03Topal, 1990 yılından beri her yıl 23 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında Vergi Haftasının kutlandığını belirterek, “Vergi haftası kutlamaları ile toplumda Vergi bilincinin oluşturulması ve her kesime benimsetilmesi amaçlanmaktadır. İlimizde de çeşitli etkinliklerle vergi haftası kutlayacağız. Bizleri kabul ettiğiniz için şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan Alimoğlu “Millet için devlet lazım, başta devlet olmaz ise milletin işi zor, yaşayamaz, devam edemez. Millet için devlet lazım, devlet için de para lazım, devletin hizmetlerinin devamı için. Devletin hizmetleri zaten milletin hizmetleri demektir. Ama bunun içinde para lazım. Milletin bu hizmetlere katılması lazım. Bu işleri yürüten bir teşkilat dünyanın başından sonuna kadar var olacak, buna Maliye Teşkilatı diyoruz. Mal ve para işlerini idare eden teşkilatımız düzenli çalışıyor. Bu olmazsa olmaz bir iştir ama bunun adaletle, düzenle, vatandaşı da memnun ederek yürütülmesi lazım. Biz bunu büyük ölçüde böyle yürütmeye çalışıyoruz. Vergi Haftası münasebetiyle hem Maliye Teşkilatımızı hem de mükelleflerimizi kutluyorum.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2014 yılı Kurumlar Vergisi rekortmenlerine ödülleri verildi. Karabük Kurumlar Vergisi Rekortmenlerinden birinci olan KARDEMİR A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’a, ikinci Mescier Demir Çelik San. Tic. A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Mescier’e, üçüncü Karçel A.Ş. adına şirket müdürü Kenan Sungur’a Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gönderilen plaketleri Vali Orhan Alimoğlu tarafından takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi