24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir törenle Karabük Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri ödüllerini aldılar.

 

20130228AW000413_01Karabük Defterdarlığı tarafından Yenişehir Büyük Kulüp’te düzenlenen programda, 2011 yılı faaliyetlerinden dolayı 2012 yılında beyanda bulunan Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gönderilen plaketlerini aldılar.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Karabük Defterdar Vekili Birsen Tokaç “Sağlıklı bir vergi direncinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi için her yıl kutlanmakta olan geleneksel Vergi Haftasının bu yıl 24’üncüsünü kutlamaktayız. Sayın Valimize desteklerinden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında kamuoyuna, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, öğrencilerimize ve personelimize yönelik çeşitli etkinlikler düzenledik. Defterdarlık personeli olarak daha iyi bir Türkiye’nin oluşumuna katkıda bulunmak amacı doğrultusunda nitelikli ve güleryüzlü kamu hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile çalışanlarımızın ve mükelleflerimizin vergi haftasını kutlarım” dedi.

20130228AW000413_02Defterdar Vekili Tokaç’ın konuşmasının ardından Gelir İdaresi Başkanlığının tanıtımını içeren bir sinevizyon katılımcılara izletildi.

Vergi Rekortmenleri ödül törenine katılan Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ise, Karabük’ün vergilendirmede Türkiye genelinde ilk onlarda yer aldığını ifade ederek “Bu bizim için gurur vericidir. Hatta ilimizde faaliyet gösterip de burada vergilendirilmeyen, başka illerin vergi dairesine kayıtlı olanlarda buradan vergilendirilse Karabük’ün ilk üçe gireceği kanaatindeyim. Bu hakikaten Karabük ve mükelleflerimiz için gurur verici ve övünülebilecek bir şeydir. Tabi bunda Defterdarlığımız çalışanlarının da büyük payı vardır. Ben kendilerini de kutluyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

20130228AW000413_03Yapılan konuşmaların ardından Karabük’te Gelir ve Kurumlar Vergisinde ilk beşe giren mükelleflere, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gönderilen plaketleri takdim edildi.

Kurumlar Vergisinde birinci olan KARDEMİR Karabük Demir Çelik San. Tic. A.Ş. adına Genel Müdür Fadıl Demirel’e plaketini Vali Yardımcısı Abidin Ünsal takdim etti.

Kurumlar Vergisi ikincisi KARÇELSAN Karabük Çelik Yapı A.Ş. adına şirket yetkilisi İsmail İnce’ye plaketini Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan verirken, Kurumlar Vergisinde üçüncü olan KARÇEL Karabük Çelik Yapı A.Ş. adına Kenan Sungur’a plaketini Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kurumlar Vergisi dördüncüsü ÖZMETAL Demir Çelik Ltd. Şti. adına İbr20130228AW000413_04ahim Öztürk’e plaketini Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalık, Kurumlar Vergisi beşincisi AYGÜNSAN Demir Çelik Ltd. Şti. adına Fatih Aygün’e plaketini Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan verdi.
Karabük Gelir Vergisi rekortmenlerinde ilk üçe giren mükellefler isminin açıklanmasını istemezken, Gelir Vergisinde dördüncü sırada bulunan Altan Kartal’a plaketini TSO Meclis Başkanı Ziya Ünsal verdi. Gelir Vergisinde beşinci sırada yer alan mükellef ise isminin açıklanmasını istemedi.

 

Editör: Haber Merkezi