OLİMPİYATLARDA ANİDEN BASTIRAN YAĞMURDA PROTOKL ÜYELERİ VE VATANDAŞALR ZOR ANLAR YAŞADI


 

20130603AW000020_02

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında Karabük’te düzenlenen ‘11. Türkçe Olimpiyatları"nda aniden bastıran yağmurda protokol üyeleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Karabük'te düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nda 40 ülkeden 70 öğrenci halk oyunları ve söyledikleri şarkılarla yaklaşık 30 bin kişiyi yağan yağmura rağmen coştururdu.

turkce-olimpiyatlariDr. Necmettin Şeyhoğlu Stadında yapılan etkinliklerde aniden bastıran yağmur sonucu protokol üyeleri ve saha içinde bulunan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yanında şemsiyesini getiren vatandaşlar yağmurdan korunmaya çalışırken, bazı vatandaşlar oturdukları sandalyeler ile poşetlerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

Etkinliklere katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, öğretmenlerin dünyanın dört bir yanına yayılarak eğitim seferberliğinin başlatılmasını sağlayan Fethullah Gülen'e teşekkür etti.

20130603AW000020_06Şahin yaptığı açıklamada, “Bu yavrularımız durup dururken mi Türkçe ile tanıştılar, Türkçe öğrendiler? Bizim şarkılarımızı, türkülerimizi kendilerinden mi öğrendiler? Hayır. Yıllar önce bir sevda uğruna dünyanın farklı ülkelerine giderek orada Türk okullarını açan ve dünya çocuklarına eğitim veren eğitim gönüllülerin sayesinde bu mutluluğu yaşıyoruz. Bütün öğretmenlerimize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Ama bu mutluluğumuzu borçlu olduğumuz başkalarıda var. Asırlar önce Horasan’da yetiştirdiği o gönül insanlarının dünyanın dört bir tarafına göndererek hakikatleri anlatmasını sağlayan Hoca Ahmet Yesevi gibi ülkemizde yetişen bu öğretmenlerin dünyanın dört bir tarafına yayılarak eğitim seferberliği başlatılmasını tavsiye eden muhterem Fethullah Gülen hoca efendinin eseridir bu yaşadığımız mutluluk. Kendisine sevgilerimizi,saygılarımızı arz ediyorum” dedi.

Etkinlik yağmurun şiddetini arttırması üzerine öğrencilerin “Yeni Bir Dünya" şarkısının söylenmesiyle sona erdi.

20130603AW000020_01

Editör: Haber Merkezi