Karabük Emniyet Müdürlüğünce Trafik Haftası dolayısıyla yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.


 

20150504AW402586_02Kemal Güneş caddesinden başlayıp kent meydanında biten yürüyüşe Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar ve il protokolü ile öğrenciler katıldı.

Meydan da düzenlenen törende konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mehmet Akif Acar, tüm dünyada trafik güvenliğinin sağlanması ve devamının sağlanma ve devamının sağlanması için Mayıs ayı içerisinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

Düzenlenen etkinlikler ile her yaşta çocuğun dikkatini trafik ve trafik güvenliğine dikkatini çekmek oluğunu ifade eden Acar, "Trafik dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek büyüyen bir sorun haline gelmiştir. Bu konu da duyarlı bir toplum oluşturmalıyız. Trafikte en önemli unsur olarak 'insan' ön plana çıkmaktadır.

20150504AW402586_04İnsan, trafikte belirleyicidir İlimizde kayıtlı 39 bin 650 aracın bulunduğunu ve Karabük - Ankara, Karabük - Kastamamonu ve Safranbolu ilçemiz güzergahında günlük ortalama 50 bin aracın trafikte seyir halinde olduğunu gerçeği de trafik konusunda daha duyarlı ve dikkatli olmaya sevk etmektedir." dedi.

Törende, çeşitli etkinlikler düzenlenerek, trafik bilinci ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi.

Editör: Haber Merkezi