21-26 Mart Orman Haftası kutlamaları Karabük’te başladı.


 

20150323AW362036_01Hafta dolayısıyla Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Şube Müdürü Ahmet Işık ve Meteoroloji Müdürü Ahmet Akıllıer'den oluşan Atatürk Anıtına çelenk koydu.

21 Mart Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftasını kutlamak üzere çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy “Ormancılık günü ve Orman haftasının kutlama amacı; ormanlarımızın korunması geliştirilebilmesi, planlı ve sürdürülebilir şekilde işletilmesinin önemi ile çok yönlü fonksiyonlarının tanıtılarak kamuoyunda bu bilincin yerleştirilmesidir. Orman ve orman kaynaklarını her türlü tehlikelere karşı korumak, doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde ve topluma çok yönlü sürdürülebilir faydalar sağlayacak şekilde yönetmek temel amacımızdır. Bu temel amaç doğrultusunda İşletme Müdürlüğümüz geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 yılı sonunda orman köylüsüne kazançlar sağlamış, ormanlarımızın bakımı, korunması ve yangın ile mücadele hususlarında etkinliği arttırmıştır. 2015 yılında da aynı kararlılık ve azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Uzunsoy ayrıca etkinlikler kapsamında “İlköğretim okullarında orman mühendisleri tarafından çocuklara ağaç ve orman sevgisini arttırmak, var olan ormanlarımızı korumak amacıyla eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. Sincap Çocuk Tiyatrosunca Orman Sevgisini vurgulayan tiyatro gösterileri sahnelenecek. Geleneksel hale getirdiğimiz 4. Orman Koşusu ve 3. Şiir ve Kompozisyon yarışmaları ve fidan dağıtımı ile hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek” dedi.