“Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Karabük’te iki okulda kütüphane ve oyun alanları oluşturuldu.


 

20130326AW000384_01Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karabük Ortaokulu ve Demir Çelik 50. Yıl İlkokulu’nda kütüphane ve oyun alanları oluşturularak açılışları yapıldı. Karabük Ortaokulu ve Demir Çelik 50. Yıl İlkokulu’nda düzenlenen açılış törene; Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Öztürk, şube müdürleri, mahalle muhtarları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, projeyle; öğrenciler ve yetişkinler için birer “Hayat Boyu Öğrenme Merkezi” ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “Yaşayan Güvenli Alanlar” haline dönüştürülmesi amaçlandığını söyledi.

Gürpınar konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Bakanlığımızca başlatılmış olan ve ilimizde de ilk uygulamalarını görmeye başladığımız ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ ile okullarımızın eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonları ve okul bahçelerinin velilerin, mahalle halkının ve çevrenin hizmetine açılması; okulumuzun öğrenciler ve yetişkinler için birer ‘Hayat Boyu Öğrenme Merkezi’ ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren ‘Yaşayan Güvenli Alanlar’ haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ilimiz merkez Karabük Ortaokulu ve Demir Çelik 50. Yıl İlkokulu’nda tamamen okulun yerel çevre imkanları ile okul aile birliği desteği ve okulun yönetici, öğretmen ve personelinin gayretleri ile oluşturulan ‘Z Kütüphane’ diye adlandırılan zenginleştirilmiş kütüphane anlamına gelen kütüphanemiz, velilerimizin ve öğrencilerimizin istifadelerine sunulmuştur. Bugün açılışı yapılan bu mekânda velilerimizin gelip kitap okuyabilecekleri ve çay içebilecekleri, velilerimiz bilgisayar ve internet ortamından da istifade edecekleri, öğrencilerin ödev ve araştırma yapabilecekleri adeta bir ev ve aile ortamı oluşturulmuştur.
Okul Müdüründen aldığımız bilgilere göre velilerimize, okul idaresi tarafından kurulacak ekip tarafından ‘Kaliteli Eğitimde Anne Babaya Düşen Görevler’ konusunda belirlenecek kitaplar okutturulacak ve okuma sonunda kurulan komisyon marifetiyle okulda sınav yapılarak dereceye giren velilerimize ödüller verilecektir. Önemli şahsiyetlerin hayatlarının öğretilmesine yönelik olarak belirlenecek kitaplar öğrencilerimize okutturulacak ve sonunda sınav yapılacaktır. Velilerimiz internet kullanımı ile diğer iş ve işlemleri için özel hazırlanmış sınıfı kullanabileceklerdir. Velilerimize evlerinde her akşam okuma saati konulacak ve tüm ailenin bir arada kitap okuması sağlanacaktır. ‘Gelin tanış olalım, birlikte kitap okuyalım’ sloganıyla tüm mahalle halkına yönelik hazırlanan ‘Okuyan Okul, Okuyan Veli Projesi’ de bu okulumuzda müdürlüğümüzün onayı ile başlatılmıştır.

20130326AW000384_02Okullar hayat olsun projesi kapsamında yapılan diğer çok önemli çalışma ise okul bahçesinde oyun alanları düzenlenmesidir. Milli Eğitim Bakanlığımızın açıklamaları ve örnek çalışmaları doğrultusunda okul bahçesinde öğrencilerimizin ders aralarında veya ders çıkışında, hafta sonlarında oyun oynayabilmeleri, birlikte hareket etme becerisi, birlikte oyun oynama kültürü kazanmaları için oyun alanları oluşturulmuştur. Bu oyunlar daha çok unutulmaya yüz tutmuş sek sek oyunu, köşe kapmaca, üçtaş, dokuztaş gibi oyunlardan oluşmaktadır. Bu gayretli çalışmalarından dolayı okulun idareci ve öğretmenlerini ve okul aile birliğini ve katkısı olan herkesi kutluyor, bu çalışmanın ilimizdeki tüm eğitim kurumlarımıza örnek olmasını diliyorum” dedi.

Açılışların ardından Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan ikramlar ziyaretçilere sunuldu. Burada okulun sosyal bilgiler öğretmeni tarafından ziyaretçilere bağlama eşliğinde müzik dinletisi sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindekiler okul bahçesinde yeni oluşturulan oyun alanlarında oyun oynayan çocukları bir süre izledi, onlarla sohbet etti. Öğrenciler ve veliler yapılan çalışmalardan memnun olduklarını emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.