20130325AW000729_02Karabük Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kütüphane Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.


 

25-31 Mart Kütüphane Haftası nedeniyle Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Hürriyet Caddesi’nde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe; Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Fazlı Yeşilyurt Orta Okulu Halk Oyunları ekibi halk oyunları gösterisi yaptı.

Ardından konuşma yapan Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, “Ülkemizde Kütüphane Haftası, mart ayının son pazartesi günü başlayıp ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yıl ana teması ‘Yenileşme ve Kütüphaneciler’ olarak belirlenen Kütüphane Haftası’nın 49.’su çeşitli etkinliklerle kutlanılacaktır. Yenileşme dendiği zaman ilk akla inovasyon gelmektedir. En basit tanımıyla inovasyon, farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamaktır. Bakanlığımızca merkezi olarak gerçekleştirilen yenileşme süreçlerine, kütüphanelerimizin de dahil olabileceği; kütüphane yöneticileri, kütüphaneciler ve diğer personelin problem çözme becerilerini sergileyebilecekleri,20130325AW000729_04 kapasitelerini geliştirebilecekleri ve ortaya koydukları fikirleri kendi kütüphanelerinde uygulama fırsatı bulabilecekleri bir inovasyon girişimi başlatılmıştır. Dünya; yaratıldığında buyana sürekli gelişme, ilerleme içerisinde olmuştur. Bu gelişme ve ilerleme hızlı ve yüksek ivmede devam etmektedir. İnsanoğlu bu gelişmeye ayak uydurabildiği ölçüde toplumda söz sahibi olabilmektedir. Yani iki günü birbirine eşit olan ziyan içerisinde olacaktır. Bu durum, kurum ve kuruluşlar içinde aynen geçerlidir” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunurken, daha sonra Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin tarafından en fazla kitap okuyanlara ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi